Τα μελομακάρονα είναι ένα από τα πιο διάσημα γλυκά των Χριστουγέννων. Θέλετε να μάθετε πως να φτιάξετε νοστιμα και νηστίσιμα μελομακάρονα; (Τη συνταγή την έχω δοκιμάσει και πετυχαίνει!)
Υλικά:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια λάδι
1/2 φλιτζανάκι του καφέ μπράντι /κονιάκ
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι (μέσα διαλύουμε 1/2 κουτάλι σόδα
ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλιά σκόνη κανέλα
1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρίφαλο σε σκόνη
1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 φακελάκι baking powder
4 φλιτζάνια αλεύρι ( 1 κιλό)
Εκτέλεση
Τα ζυμώνω όλα μαζί στο χέρι (χωρίς μίξερ). Πλάθω μικρά μπαλάκια . Τα ψήνω σε προθερμανσμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά (με αέρα πάνω κάτω) . Τα αφήνω να κρυώσουν.
Σιρόπι:
Υλικά:
1 φλιτζάνι μέλι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
3 φλιτζάνια νερό
Εκτέλεση
Τα βράζω όλα μαζί σε κατσαρόλα για 5 λεπτά
Αφού κρυώσουν τα μελομακάρονα τα βάζω ένα ένα στην κατσαρόλα για 10 δευτερόλεπτα. Έπειτα τους ρίχνω τα τριμμένα καρύδια.
Καλή όρεξη!!
Tips για τα καλύτεα μελομακάρονα
- Μη βάλετε κολλητά τα μπαλάκια, γιατί φουσκώνουν και απλώνονται
- Χρησιμοποιήστε λίγο λιγότερα υλικά για το σιρόπι
Απορίες στα σχόλια!!
ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΧΟΛΙΑ🎈🎨🎭