Σημεία της Θεσσαλονίκης που εμποδίζουν την πρόσβαση των ΑμεΑ

   Στο συγκεκριμένο σημείο το πεζοδρόμιο δεν επαρκεί για να μπορέσουν να περπατήσουν άνθρωποι με οποιουδήποτε είδους αναπηρία. Έτσι, μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε, πως ένα άτομο με προβλήματα όρασης όταν προσπαθήσει να διανύσει αυτό το σημείο, υπάρχει κίνδυνος να πέσει πάνω στα εμπόδια που διακρίνονται στην φωτογραφία. Ενώ, ακόμα ένας άνθρωπος με κινητικά προβλήματα εξαναγκάζεται να περπατήσει στο δρόμο για να αποφύγει αυτό το επικίνδυνο μέρος. Με αυτόν το τρόπο μπορούμε να καταλάβουμε πως ούτε ο χώρος του πεζοδρομίου είναι αρκετός, αλλά ούτε οι κολώνες έχουν τοποθετηθεί σε κατάλληλες θέσεις, για να μπορέσει κάποιος να περπατήσει με ευκολία.

 

 

 

   Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο έχει παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να μπορούν να περάσουν με δυσκολία οι πεζοί, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ανθρώπους που είναι σε αναπηρικά αμαξίδια. Με αυτόν τον τρόπο, ο κάτοχος του αυτοκινήτου εξαναγκάζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα να βρουν άλλη δίοδο, κάτι που είναι αρκετά επικίνδυνο, αφού όπως φαίνεται και στην φωτογραφία η μόνη λύση είναι να πάνε από τον δρόμο ο οποίος μάλιστα είναι και διπλής κατεύθυνσης.

 

 

 

 

 

   Όπως φαίνεται και στην εικόνα το ειδικό οδόστρωμα, το οποίο βοηθάει άτομα με προβλήματα όρασης να προσανατολιστούν, σταματάει ξαφνικά.Επίσης, το πεζοδρόμιο είναι στενό χωρίς ράμπες.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην δίνεται η δυνατότητα στους αναπήρους να μετακινηθούν με ασφάλεια.

 

 

 

 

 

 

   Οι  δρόμοι είναι στενοί και υπάρχουν σπασμένα πλακάκια και τρύπες, λόγο έλλειψης  συντήρισης. Επίσης, στη μέση του πεζοδρομίου είναι φυτεμένα δέντρα, κάνοντας τα πεζοδρόμια αδύνατα να περαστούν με αναπηρικό καροτσάκι.

 

 

 

   Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο εμποδίζει την ράμπα για τους αναπήρους. Υπάρχουν πολλοί ασυνείδητοι οδηγοί που δεν σκέφτονται τους συνανθρώπους τους. Είναι εξαιρετικά δύσκολο για οποιοδήποτε άνθρωπο να μπορέσει να περάσει από την ράμπα και ειδικά με αυτές τις άθλιες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη την ημέρα. Πιο συγκεκριμένα,  ήταν μια βροχερή ημέρα οπότε αυτόματα κάνει και το πεζοδρόμιο απίστευτα επικίνδυνο για όλους τους ανθρώπους, αλλά λίγο περισσότερο για αυτούς που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες, διότι είναι πολύ εύκολο και πιθανό να γλιστρήσει κάποιος. Επομένως, γίνεται με εύληπτο τρόπο αντιληπτό πως οι οδηγοί δεν σέβονται τους πεζούς και προτιμούν να παραβιάσουν τον νόμο παρά να οδηγήσουν λίγο παραπάνω για να παρκάρουν σε μια κατάλληλη θέση και να βοηθήσουν τους πεζούς με οποιαδήποτε δυσκολία να περάσουν τον δρόμο ευκολότερα.