Ταινίες

Με τα οπτικοακουστικά μέσα ολοένα και να αναπτύσσονται τα τελευταία χρόνια ο κινηματογράφος έχει μπει και μέσω της μικρής οθόνης στα σπίτια μεγαλύτερων κομματιών του πληθυσμού λόγω της εύκολης πρόσβασης του διαδικτύου.

Η πλατιά διάδοση των ψηφιακών μέσων, διευρύνει το κοινό το οποίο μπορεί να παρακολουθήσει μια ταινία. Σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε στα παιδιά και στο ποιες ταινίες προτείνουμε να δουν.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε υπέροχες αλλά και βραβευμένες ταινίες με έξυπνα μηνύματα και εικόνες που μπορείτε να τις απολαύσετε παρέα με τα μικρά σας παιδιά. Οι παρακάτω ταινίες είναι κάποιες για έως 6ετών και κάποιες για πιο “μεγάλα” παιδιά. Οι ταινίες 1 έως 8 αναφέρονται σε παιδιά ηλικίας έως 5-6 ετών.

1. “The Muppet Movie”

Loading video

2. Λα Λούνα

Πρόκειται για την ιστορία ενός μικρού αγοριού που μεγαλώνει υπό… παράξενες συνθήκες. Το βράδυ εκείνο, για πρώτη φορά, ο μπαμπάς και ο παππούς του τον παίρνουν μαζί τους στη «δουλειά» τους. Θα ακολουθήσει, άραγε ο μικρός, τα χνάρια του μπαμπά ή του παππού; Ή θα μπορέσει να βρει το δικό του δρόμο; Η ταινία είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας Disney και Pixar και αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς, με αποτέλεσμα να είναι υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ταινίας μικρού μήκους.

Loading video

3. Πρέστο

Ο διάσημος μάγος Presto ξεχνά να ταΐσει τον απίστευτο λαγό του πριν βγει στη σκηνή, άρα θα πρέπει να υποστεί τις συνέπειες. Ένα ξεκαρδιστικό animation μικρού μήκους από την Pixar.

Loading video

4. Day & Night” (2010)

Η Μέρα συναντά τη Νύχτα και οι ζωές τους αλλάζουν για πάντα. Πρόκειται για μια ευρηματική, πρωτότυπη και πανέξυπνη ταινία, που προτάθηκε για Όσκαρ στην κατηγορία μικρού μήκους ταινιών κινουμένων σχεδίων.

Loading video

5. Τα Φανταστικά Ιπτάμενα Βιβλία του κου Μόρις Λέσμορ (2011)

Όταν ένας τυφώνας καταστρέφει την πόλη του, ένας νεαρός άντρας περιπλανιέται σε μια μυστηριώδη βιβλιοθήκη όπου τα βιβλία …ζωντανεύουν! Πρόκειται για μια καταπληκτική ταινία 15 λεπτών που συνδυάζει μινιατούρες, animation, αλλά και στοιχεία του παλιού βωβού κινηματογράφου. Δεν είναι τυχαίο ότι κέρδισε το Όσκαρ μικρού μήκους animation για το 2012.

Loading video

6. Κατά Τόπους Νεφελώδης (2009)

7.Η Μεγαλύτερη Μέρα στον Παιδικό Σταθμό

Η μικρούλα Μάγκι Σίμπσον περνά μια… απίστευτη μέρα στον Παιδικό Σταθμό της Αϊν Ραντ, που υπόσχεται να ξετρελάνει τα μικρά παιδιά. Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους Κινουμένων Σχεδίων το 2013.

Loading video

8. Χαζοπούλια (2000)

Πανομοιότυπα, μικρά πουλάκια κοροϊδεύουν ένα μεγάλο, ευδιάθετο και… διαφορετικό πουλί. Το πολύ σύντομο αυτό φιλμάκι κέρδισε το 2001 βραβείο Όσκαρ καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους.

Loading video

9. Pinocchio (1940)

Ο Τζεπέτο είναι ένας μοναχικός μαραγκός σε προχωρημένη ηλικία. Ποτέ δεν είχε παιδιά και φτιάχνει μια ξύλινη κούκλα, τον Πινόκιο, για να ξεγελάσει αυτόν του τον καημό. Όμως, μια καλή νεράιδα ζωντανεύει την κούκλα. Ένα υπέροχο παραμύθι ξεκινάει!

Μια παιδική ταινία που συνδυάζει υπέροχα την φιγούρα της ξύλινης κούκλας με ηθικά διδάγματα, με σπουδαιότερο τους κινδύνους στους οποίους μπορεί να μας οδηγήσει το ψέμα!

Loading video

10. Lion King 

Ο Σίμπα είναι ένα θαρραλέο λιοντάρι που ανυπομονεί να γίνει βασιλιάς. Ο Σκαρ, ο ζηλιάρης θείος του, όμως, έχει τα δικά του σατανικά σχέδια. Προκειμένου να ανέβει στον θρόνο, προκαλεί τη δολοφονία του Βασιλιά Μουφάσα, οδηγώντας παράλληλα στην εξορία τον Σίμπα, ο οποίος μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του υπεύθυνο για το θάνατο του πατέρα του. O Σίμπα θα θυμηθεί σύντομα το πεπρωμένο του…

Μια ταινία που διδάσκει τα παιχνίδια της εξουσίας, τι σημαίνει να είσαι καλός και κακός και πώς τελικά η ηθική μπορεί να γίνει ένα βασικό όπλο στη ζωή.

Loading videoΠηγή:

Alfavita .gr

Visits: 177

Leave a Reply