Η καθημερινότητά των παιδιών είναι συγκεκριμένη διότι πηγαίνουν στο σχολείο , κάνουν τα μαθήματα τους και κάποια από αυτά συμμετέχουν σε δραστηριότητες αθλητικές ή και όχι ! Κάποιοι μαθητές στο σχολείο τους ή και σε άλλο περιβάλλον  , δέχονται κάποιες πράξεις οι οποίες είναι απρεπείς!

Και φυσικά μιλάω για τον σχολικό εκφοβισμό ή αλλιώς bullying!

Ο σχολικός εκφοβισμός είναι ένα φαινόμενο νεανικής παραβατικότητας, ένα είδος bullying, που εμφανίζεται σε πολλές χώρες του κόσμου. Ο σχολικός εκφοβισμός αναφέρεται στη χρήση βίας μεταξύ μαθητών ή συνομηλίκων παιδιών, με στόχο να προκληθεί φόβος, πόνος ή αναστάτωση.

Εμφανίζεται με τη μορφή του λεκτικού εκφοβισμού (κοροϊδία, διακρίσεις, ντροπιαστικά σχόλια), του κοινωνικού εκφοβισμού (διάδοση φημών, καταστροφή προσωπικών αντικειμένων, απομόνωση από την ομάδα), του σωματικού εκφοβισμού (χτυπήματα, σπρωξίματα, κλωτσιές), του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (εκβιασμός μέσω Διαδικτύου και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω μηνυμάτων στο κινητό τηλέφωνο).

Μετά από αυτά που μάθατε πριν από λίγο θα ήταν χρήσιμο να παρακολουθήσετε ένα βιντεάκι !

 

https://youtu.be/gjFp3WX1C2A

 

Ένας τρόπος ώστε να αντιμετωπιστεί είναι το παιδί να μιλήσει στον δάσκαλο,  στο διευθυντή , στους γονείς του ή σε όποιο άλλο πρόσωπο νιώθει Ασφάλεια και αργότερα αυτό το πρόσωπο να μιλήσει στον διευθυντή του σχολείου.

Άλλος τρόπος είναι κάποιο άλλο παιδί που γνωρίζει για ότι συμβαίνει στον συμμαθητή του , να μιλήσει στον διευθυντή ωστέ να επικοινωνήσει με τους γονείς του μαθητή.

 

Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσουμε μια συνέντευξη του ψυχίατρου Δημήτρη Παπαδημιτριάδη που έδωσε πριν από έξι μήνες στην ΕΡΤ και στην εκπομπή “Επικοινωνία ”

 

 

 

 

Μείνετε συντονισμένοι στο Paulos Blog για να μαθαίνετε όλες τις εξελίξεις σχετικά με τα σχολεία και ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν κάθε γονιό και κάθε μαθητή!

Visits: 120

Leave a Reply