10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις στην εφηβεία!

Σήμερα θα δούμε .... 10 πράγματα που είναι απαραίτητο  να τα γνωρίζεις κατά τη διάρκεια της εφηβείας!

 

10.Οι γονείς σου ξέρουν τι περνάς. Τα έχουν περάσει και οι ίδιοι. Οπότε, προσπάθησε, όταν έχεις κέφια να μιλήσεις μαζί τους. Είναι οι μόνοι άνθρωποι που θα σου σταθούν χωρίς να ζητήσουν ΠΟΤΕ αντάλλαγμα.

 

 

9.Το στιλ είναι προσωπικό θέμα. Μη γίνεσαι ένα με τη μάζα.

 

 

8.Η ακμή θα φύγει. Απλά φρόντισε να ακούς τη μητέρα σου που ουρλιάζει η άμοιρη από το πρωί και σου ζητάει να μην πειράζεις το πρόσωπο σου με τα χέρια σου.

 

 

7.Το σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας. Υπάρχουν οι κακοί, οι καλοί, οι σούπερ cool και άλλοι. Δεν είσαι υποχρεωμένος να μπεις σε καμία κατηγορία. Αρκεί να είσαι ο εαυτός σου.

 

 

6.Τα σιδεράκια δε θα μείνουν για πάντα στα δόντια σου και μόλις τα βγάλεις θα καταλάβεις πόσο τα είχες ανάγκη. Για καλό είναι.

 

 

5.Τα όνειρα σου και οι στόχοι μπορούν να γίνουν πραγματικότητα! Αρκεί να έχεις θέληση και αρκετή υπομονή .

 

 

4.Η υποτιθέμενη αποτυχία που μπορεί να νιώθεις δεν είναι αποτυχία. Είναι ένα μάθημα που σε κάνει πιο δυνατό. Διασκέδασε την εφηβεία σου και μη βιάζεσαι!

 

 

3.Όταν παρουσιάζεται κάποιο πρόβλημα στο σχολείο, στο φροντιστήριο ακόμη και στο δρόμο, θα το λες. Είτε στους γονείς, είτε σε κάποιον άνθρωπο που εμπιστεύεσαι. Δε θα επιτρέψεις σε κανέναν να σου φερθεί άσχημα και αντίστοιχα οφείλεις να κάνεις το ίδιο.

 

 

2.Μη φοβάσαι την απόρριψη. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας εμφανίζονται πρωτόγνωρα συναισθήματα τα οποία μπορεί να μην είναι εύκολο να διαχειριστείς. Η απόρριψη μπορεί να είναι ένα από αυτά. Οπότε, το μόνο που έχεις να κάνεις, είναι να την αποδεχτείς και να προχωρήσεις σε άλλες καταστάσεις.

 

 

1.Μην αγνοήσεις τον αθλητισμό γιατί είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεδώσεις αλλά και να ξεσπάσεις όταν πιέζεσαι.

 

About ΤΣΑΚΑΛΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

6 comments on “10 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις στην εφηβεία!

  1. Πολυ ωραιο άρθρο!
    Είμαι σίγουρη ότι θα βοηθήσει πολλα άτομα που βρίσκονται στην εφηβεία

    1. Ευχαριστώ!
      Η αλήθεια είναι ότι τέτοιες συμβουλές είναι χρήσιμες στους εφήβους για τις κινήσεις τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.