paulos blog

Από τη στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας έχει αποφασίσει η σύγχρονη τηλεκπαίδευση για διδάσκεται κάθε μέρα από  τις 14:10 μέχρι τις 17:20 κάτι πρέπει  να γίνει με το κομμάτι της ύλης. Από τη μία σου λένε ότι η ύλη προχωράει κανονικά και από την άλλη υπάρχουν μαρτυρίες που δηλώνουν πως  κάποια από τα μαθήματα μία πραγματοποιούνται και μία όχι !

Γιατί; 

Επειδή ο χρόνος είναι ελάχιστος ! 

 

Ναι μεν σαν βοήθεια υπάρχει και η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση (η οποία πραγματοποιείται με την θέληση και την έγκριση του δασκάλου) . Ένα από τα χειρότερα σενάρια είναι αυτό της γεωγραφίας στην έκτη δημοτικού. Επειδή λοιπόν,  ο χρόνος είναι ελάχιστος και μαθήματα γίνονται μόνο μία φορά την εβδομάδα,  έστω να υπάρχει ένα μάθημα που απαιτεί χρόνο μέσα στην ημέρα, η γεωγραφία χάθηκε.

Έπειτα, ο σωστός και ευγενικός εκπαιδευτικός  θα πρέπει να αναζητήσει στο διαδίκτυο βιντεομαθήματα, να βρει τα κατάλληλα quiz και να προετοιμάσει ένα μάθημα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης σε μια από τις πλατφόρμες του ΠΣΔ.

 

Ας μη πιάσουμε το μάθημα της ιστορίας.. .. Η Ιστορία απαιτεί τουλάχιστον 45 λεπτά της διδακτικής ώρας για να μπορέσει ο εκπαιδευτικός να εξηγήσει στα παιδιά το μάθημα. Τα σχολεία δε θα ανοίξουν σύντομα και το Υπουργείο Παιδείας θα πρέπει να οργανωθεί σωστά και να βρεί λύσεις για τα προβλήματα που απασχολούν το τομέα της εκπαίδευσης . Όπως: σύστημα τηλεδιασκέψεων χαμηλής ποιότητας, κάλυψη ύλης βάση ωρών και πολλά άλλα…  

Visits: 16

Leave a Reply