paulos blog

Πότε ανοίγουν τα σχολεία: «Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τα δημοτικά» – «Πολύ βραδεία αποκλιμάκωση της επιδημίας του κορονοϊού»

«Στις 7 Ιανουαρίου θα είμαστε σε θέση να ανοίξουν τουλάχιστον τα δημοτικά» δήλωσε ο ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των ειδικών για τον κορονοϊό, Νίκος Σύψας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Προσέθεσε, δε, ότι αυτό το σενάριο θα είναι εφικτό υπό την προϋπόθεση ότι κατά την περίοδο των εορτών θα υπάρξει τήρηση των μέτρων προστασίας και θα ανακοπεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Τρέμουμε την πίεση στο σύστημα υγείας. Αν τα νούμερα είναι καλύτερα και έχουν πτωτική τάση, τότε θα ανοίξουμε τα σχολεία», εξήγησε στον ΣΚΑΪ και προσέθεσε ότι το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των σχολικών μονάδων στοχεύει κυρίως στον περιορισμό της κινητικότητας των ενηλίκων, παρά αυστηρά για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού στα σχολεία

Γιορτές χωρίς επισκέψεις

Στις φετινές γιορτές ο κ. Σύψας τόνισε ότι δεν πρέπει να έχουμε «καμία επίσκεψη από συγγενείς και φίλους για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Του χρόνου θα έχουμε καλύτερα Χριστούγεννα.»

Είπε επίσης ότι είναι σημαντικό να μη φτάσουμε στον Ιανουάριο και δούμε τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου από τη διασπορά.

Κακή ιδέα το άνοιγμα της αγοράς

«Με 600 διασωληνωμένους είναι κακή ιδέα να ανοίξουν τα κλειστά εμπορικά κέντρα», επεσήμανε για την επαναλειτουργία των καταστημάτων..

Το άνοιγμα σημαίνει μεγαλύτερη κυκλοφορία άρα και μεγαλύτερη διασπορά, όπως εξήγησε και προσέθεσε ότι το κρύο οδηγεί σε αύξηση της επιδημίας.

«Αναμένουμε τον Ιανουάριο να ζοριστούμε. Αν επιστρέψουμε σε υψηλούς αριθμούς κρουσμάτων θα ξαναγίνει lockdown» διευκρίνισε ο Λοιμωξιολόγος και επεσήμανε ότι δεν έχουμε επιλογές.

Όσον αφορά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ο κ. Σύψας ξεκαθάρισε ότι «αν παρατηρηθούν συνωστισμοί θα ανακληθεί το μέτρο του click away».

Πηγή

Visits: 33

Leave a Reply