Χρήστες του Gmail ανά τον κόσμο αντιμετώπισαν για περίπου μία ώρα σοβαρά προβλήματα πρόσβασης στη συγκεκριμένη εφαρμογή της Google για email, καθώς και με άλλες εφαρμογές της εταιρείας, ενώ το πρόβλημα δεν έχει αποκατασταθεί ακόμη πλήρως.

Στους λογαριασμούς εμφανίζονταν μηνύματα για βλάβη (error) όταν προσπαθούν να ανανεώσουν τη σελίδα τους ή να εισέλθουν σε αυτήν, ενώ πέραν του Gmail το ίδιο ισχύει και για την εφαρμογή Goole Docs, αλλά και άλλες υπηρεσίες.

Ο ιστότοπος DownDetector άρχισε να εντοπίζει σχετικά προβλήματα στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδος, ωστόσο η κατάσταση επιδεινώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσήμερι.

Προβλήματα αναφέρονταν νωρίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο και στην ηπειρωτική Ευρώπη, ενώ κατεγράφη δυσλειτουργία και της πλατφόρμας της Google για video, YouTube.

Στην Ελλάδα, η κατάσταση φαίνεται να έχει αρχίσει να ομαλοποιείται σταδιακά από τις 2.30 μ.μ. και εξής.

Η ομάδα διαχείρισης του YouTube αρχικά προχώρησε σε ανάρτηση στο Twitter, σημειώνοντας ότι ερευνά το ζήτημα και θα ενημερώσει σύντομα τους χρήστες.

Η ομάδα ανακοίνωσε αργότερα, και πάλι μέσω Twitter, ότι η πλατφόρμα βρίσκεται και πάλι σε λειτουργία και ότι αποκαταστάθηκε η πρόσβαση των χρηστών.

Ο ιστότοπος του βρετανικού κρατικού δικτύου BBC έκανε λόγο για “σπάνια εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας” των διαδικτυακών υπηρεσιών του κολοσσού της τεχνολογίας.

Τα αίτια του προβλήματος δεν έχουν εντοπιστεί ή κοινοποιηθεί.

Εκπρόσωπος της Google ο οποίος ερωτήθηκε νωρίτερα για το θέμα δήλωσε αδυναμία να απαντήσει, καθώς δεν είχε ούτε ο ίδιος πρόσβαση στο email του.

Visits: 38

Leave a Reply