«Σπεύσατε να κατηγορήσετε το υπουργείο Παιδείας για τα προβλήματα της Cisco» – «Κατακτήσεις η τηλεργασία και τηλεκπαίδευση»

Μια σύντομη αναφορά στην τηλεκπαίδευση περιείχε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού για το 2021.

«Πριν τον κορονοϊό η τηλεργασία και η τηλεκπαίδευση ήταν έννοιες σχεδόν άγνωστες. Τώρα, παρά τα αρχικά προβλήματα, αποτελούν χειροπιαστές κατακτήσεις», ανέφερε εισαγωγικά ο πρωθυπουργός, κατηγορώντας την αντιπολίτευση για μικροπολιτική στάση:

«Είδα ότι σπεύσατε με πολύ μεγάλη ταχύτητα να ασκήσετε κριτική στο Υπουργείο Παιδείας όταν έπεσε ένας server της Cisco στο Λονδίνο. Τώρα, όμως, δεν άκουσα κανένα σχόλιο για το γεγονός ότι η χώρα μας είναι μια από τις ελάχιστες χώρες στην Ευρώπη που μπορεί εν μέσω πανδημίας να έχει όλα τα τμήματα, από το νηπιαγωγείο έως το λύκειο, σε ψηφιακές τάξεις. Είναι μια μεγάλη επιτυχία της χώρας», σημείωσε σχετικά

Απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, παρέθεσε πως η τηλεκπαίδευση ήταν η μοναδική επιλογή εν μέσω πανδημίας: 

«Γιατί αγανακτείτε; Είχαμε άλλη επιλογή; Όταν τα σχολεία είναι κλειστά -και είναι κλειστά γιατί μας υπέδειξαν οι ειδικοί να είναι κλειστά- το δεύτερο καλύτερο το οποίο μπορούμε να κάνουμε είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά μας να παρακολουθούν μαθήματα ψηφιακά», κατέληξε.

Το (τουλάχιστον) ατυχές σχόλιο προς τον Ν. Φίλη

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσε το απαράδεκτο σχόλιο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, προς τον τομεάρχη Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκο Φίλη, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στη Βουλή.

«Κύριε Φίλη μην εκνευρίζεστε, γιατί όταν εκνευρίζεστε σας πέφτει η μάσκα και ανήκετε σε ευπαθή ομάδα», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Νίκο Φίλη από το βήμα της Βουλής. Το κλίμα εκείνη τη στιγμή ήταν ιδιαίτερα θερμό, λόγω της αναφοράς του πρωθυπουργού στη συμφωνία των Πρεσπών, κάτι που προκάλεσε τις διαμαρτυρίες βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναγνώρισε το σφάλμα του, πλησιάζοντας τον κ. Φίλη μετά την ομιλία και λέγοντας του: «Δεν πιστεύω να προσβλήθηκες, δεν είχα πρόθεση να σε προσβάλλω και αν το αισθάνθηκες έτσι, σου ζητώ συγνώμη».

Για την αναφορά του πρωθυπουργού, ο Νίκος Φίλης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Η ειρωνική αναφορά του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής, ότι ανήκω σε “ευπαθή ομάδα και κινδυνεύω”, υπήρξε ατυχής. Εξέπεμψε ένα δημόσιο ήθος που προσβάλλει όχι εμένα προσωπικά αλλά, κυρίως, χιλιάδες συμπολίτες μας που κάποια στιγμή της ζωής τους είχαν την ατυχία να αντιμετωπίσουν σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό άλλωστε εξήγησα και στον ίδιο τον πρωθυπουργό, όταν μετά το τέλος της συνεδρίασης, αισθάνθηκε την ανάγκη να μου δώσει προσωπικά εξηγήσεις».

Πηγή: https://www.alfavita.gr/ekpaideysi/340015_mitsotakis-gia-tilekpaideysi-den-eihame-alli-epilogi

 

Visits: 77

Leave a Reply