Τα Χριστούγεννα  είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από εκείνη την ημέρα, τις 25 Δεκεμβρίου, μέχρι τα Θεοφάνεια . Την ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζουν ο Χρήστος, η Χρυσούλα και η Χριστίνα.

Το χρονικό διάστημα που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, ονομάζεται στη λαογραφία και Δωδεκαήμερο.

Πάντα θέλουμε να περνάμε όμορφες στιγμές με οικογένεια και φίλους! Για αυτό εμείς σας προτείνουμε 5 ταινίες για να περάσετε μαγευτικά Χριστούγεννα!

 

  1. “Ο Γιος του Άι Βασίλη”

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ ο Άι Βασίλης παραδίδει τα δώρα, ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχος του, ο Στιβ, διευθύνει την επιχείρηση από την υψηλής τεχνολογίας έδρα τους στον Βόρειο Πόλο. Ο μικρότερος γιος του Άι Βασίλη, ο αδέξιος και γεμάτος πάθος για τα Χριστούγεννα Άρθουρ, του οποίου η δουλειά είναι να απαντά στα γράμματα των παιδιών, παρακολουθεί την επιχείρηση από μακριά. Όταν μετά το τέλος της παράδοσης των δώρων ένα ξωτικό ανακαλύπτει ένα ξεχασμένο δώρο στο εργαστήριο, ο Άρθουρ αναλαμβάνει να το παραδώσει ο ίδιος πριν το ξημέρωμα. (97 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

 

 

 

2. Το Πολικό Εξπρές (2004)

Την παραμονή των Χριστουγέννων, ένα νεαρό αγόρι που έχει αρχίσει να αμφιβάλει για την ύπαρξη του Άι-Βασίλη, ξυπνά μέσα στη νύχτα και έκπληκτο βλέπει ένα μαγικό τρένο, το Πολικό Εξπρές, να καταφθάνει και να σταματά μπροστά από την αυλή του. Το αγόρι αποδέχεται διστακτικά την πρόσκληση του μυστηριώδη Ελεγκτή, επιβιβάζεται στο τρένο και ξεκινά ένα περιπετειώδες ταξίδι προς τον Βόρειο Πόλο με σκοπό να γνωρίσει από κοντά τον Άι-Βασίλη. Στη διαδρομή γνωρίζεται με ένα ικανό μα ανασφαλές κορίτσι, ένα αγόρι που νομίζει πως τα ξέρει όλα και ένα απογοητευμένο, μοναχικό αγόρι. (100 λεπτά) (Ηλικία: 4+)

 

 

3.  Ο Γκριντς (2018)

Όταν η Δήμαρχος της Χούβιλ ανακοινώνει πως οι επερχόμενοι Χριστουγεννιάτικοι εορτασμοί θα είναι τρεις φορές πιο μεγάλοι, οι Χους με τον ενθουσιασμό τους προκαλούν την αγανάκτηση του γκρινιάρη, πράσινου Γκριντς που ζει μαζί τον πιστό του σκύλο Μαξ σε μια σπηλιά του βουνού Κράμπιτ. Ο Γκριντς αποφασίζει να κλέψει τα Χριστούγεννα των Χους με το να υποδυθεί τον Άι Βασίλη και να πάρει τα στολίδια, τα τρόφιμα και τα δώρα ολόκληρης της πόλης. Όμως, η νεαρή Σίντι Λου Χου καταστρώνει ένα δικό της σχέδιο· να πείσει τον Άι Βασίλη να πραγματοποιήσει μια ευχή για τη μαμά της. (86 λεπτά) (Ηλικία: 5+)

 

 

 

4. Ο Καρυοθραύστης και τα Τέσσερα Βασίλεια (2018)

Την παραμονή των Χριστουγέννων ο κ. Στάλμπαουμ δίνει στα τρία του παιδιά τα δώρα που τους άφησε η μητέρα τους πριν πεθάνει. Το δώρο της νεαρής Κλάρα είναι ένα μυστηριώδες κλειδωμένο κουτί. Αργότερα, η οικογένεια καταφτάνει στον Χριστουγεννιάτικο χορό του νονού της Κλάρα, του εφευρέτη Ντροσελμάιερ, όπου οι καλεσμένοι καλούνται να ακολουθήσουν σπάγκους για να ανακαλύψουν τα δώρα τους. Ο σπάγκος της Κλάρα την οδηγεί στο δάσος ενός παράλληλου κόσμου, όπου ο κάπτεν Φίλιπ Χόφμαν, ο Καρυοθραύστης, τη συνοδεύει στο παλάτι των Τεσσάρων Βασιλείων. (99 λεπτά) (Ηλικία: 6+)

 

 

 

5. Μια Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (2009)

Μια διασκευή κινουμένων σχεδίων του κλασικού μυθιστορήματος του Καρόλου Ντίκενς για τον Εμπενίζερ Σκρουτζ, ενός τσιγκούνη που δέχεται την παραμονή των Χριστουγέννων την επίσκεψη τριών πνευμάτων. (96 λεπτά) (Ηλικία: 9+)
Σκηνοθεσία: Ρόμπερτ Ζεμέκις
Ηθοποιοί: Τζιμ Κάρεϊ, Γκάρι Ολντμαν, Κόλιν Φερθ, Μπομπ Χόσκινς
Μια ταινία χριστουγεννιάτικης φαντασίας βασισμένη στο κλασικό μυθιστόρημα του Καρόλου Ντίκενς, με τον Ρόμπερτ Ζεμέκις (Το Πολικό Εξπρές (2004), Επιστροφή στο Μέλλον (1985-1990), Το Τερατόσπιτο (2006)) να υπογράφει το σενάριο, την παραγωγή και τη σκηνοθεσία.
Οι γονείς πρέπει να γνωρίζουν ότι, σε αντίθεση με Το Πολικό Εξπρές, η ταινία αν και Χριστουγεννιάτικη είναι πολύ έντονη, τόσο οπτικά όσο και στο περιεχόμενο για οικογένειες με πολύ μικρά παιδιά. Τα μηνύματα της ταινίας είναι όλα αρκετά θετικά, καθώς ο μετασχηματισμός του Εμπενίζερ Σκρουτζ, είναι μια από τις σημαντικότερες λογοτεχνικές ιστορίες για τη λύτρωση και την ελπίδα.

ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ!!

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Visits: 755

Leave a Reply