Τα Χριστούγεννα  είναι η ετήσια χριστιανική εορτή της γέννησης του Χριστού και κατ’ επέκταση το σύνολο των εορτών από εκείνη την ημέρα, τις 25 Δεκεμβρίου, μέχρι τα Θεοφάνεια . Την ημέρα των Χριστουγέννων γιορτάζουν ο Χρήστος, η Χρυσούλα και η Χριστίνα.

Το χρονικό διάστημα που περικλείει τις γιορτές των Χριστουγέννων, Πρωτοχρονιάς και Θεοφανείων, ονομάζεται στη λαογραφία και Δωδεκαήμερο.

Πάντα θέλουμε να περνάμε όμορφες στιγμές με οικογένεια και φίλους! Όταν είμαστε μόνοι όμως συντροφιά μας κρατάνε τα βιβλία!

 

  1. Μια υπόθεση για τον ντετέκτιβ Κλουζ: Τα Χριστούγεννα του ΚλουζΔυο βδομάδες πριν τα Χριστούγεννα ο Κλουζ βρίσκει ένα μυστηριώδες σημείωμα σ’ ένα καλάθι αχρήστων: “Αύριο, παιδιά, θα γίνει χαμός!” διαβάζει. Κι ενώ αρχίζει να μαζεύει στοιχεία κι αποδείξεις, έρχεται η όμορφη Τίνα και τον μπερδεύει… Και σαν να μην έφτανε αυτό, ανακαλύπτει ότι το περίπτερο της Όλγας κινδυνεύει. Και έτσι πρέπει να επιλέξει – και να πάρει αποφάσεις… Μια αστυνομική σειρά για μικρούς αναγνώστες, με ήρωα ένα εννιάχρονο αγόρι που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τους ήρωες των κλασικών αστυνομικών μυθιστορημάτων. Η σειρά τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο Hansjorg-Martin-Preis, το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεανικών αστυνομικών βιβλίων. Έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες και έχει πουλήσει πάνω από 850.000 αντίτυπα.

Ρίξε μια Ματιά!

 

2. ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΝΙ ΠΕΠΕΡ 4: ΣΑΜΠΟΤΑΖ Σ

Όταν η Πένι και η ντετεκτιβοσυμμορία της μαθαίνουν για τα πρώτα εξαφανισμένα χριστουγεννιάτικα δέντρα, θεωρούν ότι είναι απλά τυχαίο.
Σύντομα όμως τα πράγματα ξεκαθαρίζουν: είναι δουλειά ενός δράστη κατά συρροή.

Μια ολόκληρη φυτεία δέντρων καίγεται, μια άλλη προσβάλλεται από μια σπάνια αρρώστια, εξαφανίζονται παραγγελίες και κάποιος κλέβει από τα μπαλκόνια τα τελευταία έλατα.

Για την Πένι και Σία αυτό είναι ανήκουστο.
Χριστούγεννα χωρίς δέντρο είναι σαν… δεν είναι τέλος πάντων Χριστούγεννα.

Τα κορίτσια κάνουν υπομονή και δεν αργούν να πέσουν πάνω σε ένα καυτό ίχνος…

Ρίξε μια Ματιά Δωρεάν!

 

3) Η γέννηση του Χριστού

Η Γέννηση του Χριστού, δοσμένη σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες που έχουν σαν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί τη μορφή και το έργο του Χριστού.

Ρίξε μια Ματιά Δωρεάν!

 

4)Ο Μικρός Νικόλας-Χριστούγεννα για γέλια!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και ο Μικρός Νικόλας φοβάται πως για πρώτη φορά στη ζωή του δεν θα πάρει δώρο. Οι φίλοι του κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν την κατάσταση. Όμως, όταν σε λένε Νικόλα, έχεις δύο πολύ άτακτα ξαδέρφια και οι φίλοι σου είναι οι πρωταθλητές της σκανταλιάς, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα…

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Visits: 105

Leave a Reply