Η ΕΥΔΑΠ (Εταιρεία Ύδρευσης – Αποχέτευσης) αναφέρει σε ενημερωτικό φυλλάδιό της:

«Ένα απλό κλικ στη διεύθυνση http://www.eydap.gr και σας καλωσορίζουμε… Παρουσιάζουμε επίσης το περιεχόμενο των εκπαιδευτικών μας προγραμμάτων που απευθύνονται σε μαθητές και των τριών βαθμίδων. Η Εταιρεία μας τα έχει καθιερώσει με στόχο τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης στους νέους πολίτες – αυριανούς πελάτες μας! – ώστε να αντιμετωπίζουν το πολύτιμο αγαθό, το νερό, με τον σεβασμό που του αρμόζει».

Αφού μελετήσετε το κείμενο της ΕΥΔΑΠ, γράψτε ως νέοι πολίτες και αυριανοί πελάτες, προτάσεις για συνετή χρήση του νερού, ώστε να αποδίδετε σε αυτό τον σεβασμό που του αρμόζει, αλλά και να προστατεύετε τα… χρήματά σας.

 

 Κλείνετε τη βρύση ενώ βουρτσίζετε τα δόντια σας. Μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα ποτήρι με νερό για το πλύσιμο των δοντιών (αντί να αφήνετε τη βρύση ανοιχτή.

 Πλύνετε το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας κουβά με νερό αντί για το λάστιχο.

 Χρησιμοποιείτε το πλυντήριο πιάτων όταν είναι γεμάτο και ρυθμίστε το στο πιο οικονομικό πρόγραμμα.

 Αν δεν έχετε πλυντήριο πιάτων, κλείνετε τη βρύση όση ώρα σαπουνίζετε τα πιάτα.

 Ποτίζετε τον κήπο σας με ποτιστήρι νωρίς το πρωί ή αργά το απόγευμα, όταν η θερμοκρασία και η ταχύτητα του αέρα είναι χαμηλότερες για να μην εξατμίζεται γρήγορα το νερό.

 Καθαρίζετε τις αυλές, βεράντες, μπαλκόνια και όλους τους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας με: σκούπισμα και σφουγγάρισμα, χωρίς να χρησιμοποιείτε λάστιχο.

 Χρησιμοποιήστε το πλυντήριο ρούχων, μόνο όταν φορτώνεται πλήρως και ρυθμίστε κατάλληλα τη στάθμη νερού για το μεγάλο του φορτίου που χρησιμοποιείται.

 Κλείνετε τη βρύση όταν δεν χρειάζεστε το νερό για να μειώσετε την άσκοπη χρήση σας με αυτό.

Visits: 64

Leave a Reply