Καλοκαιρινές δραστηριότητες .

Το καλοκαίρι είναι μια εποχή που τα σχολεία κλείνουν και βαρίομαστε ! Αν έχουμε πάει διακοπές κάπως θα περάσουμε τον χρόνο μας αλλά αν δεν έχουμε πάει διακόπες ? Τώρα με τον κορονοιοό δεν μας επιτρέπονται πολλά ! Σας έχω την λύση:

Γνωρίζουμε καλύτερα τον τόπο μας

Δεν έχει καμία σημασία εάν ο Αύγουστος μας βρίσκει στη βάση μας ή σε κάποιο νησί περιτριγυρισμένους από το απέραντο γαλάζιο και χιλιόμετρα μακριά από τον θόρυβο της πόλης. Αυτό που έχει σημασία είναι να επωφεληθούμε από τον ελεύθερο χρόνο που μας δίνεται για να φέρουμε τα παιδιά μας σε επαφή με σημεία που θα τα βοηθήσουν να γνωρίσουν καλύτερα το μέρος που κατοικούμε ή το μέρος που έχουμε επισκεφθεί για παραθερισμό. Ακριβώς για αυτό, επισκέψεις σε σημαντικά αξιοθέατα, αρχαιολογικούς χώρους, σπάνια γεωλογικά φαινόμενα, λαογραφικά -και όχι μόνο- μουσεία, είναι οι αφορμές που μας δίνονται για ατελείωτη περιήγηση και συζήτηση με τα παιδιά μας! Επιπλέον, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως όσο πιο μικρό ηλικιακά είναι ένα παιδί, τόσο λιγότερο ενδιαφέρον θα βρει σε αυτή την επίσκεψη. Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, μέσα από διαδραστικές και ευφάνταστες αφηγήσεις να κάνουμε πολύ πιο διασκεδαστική και «ζωντανή» την περιήγηση μας.

Ανακαλύπτουμε περισσότερες αφορμές για να γιορτάσουμε

Εκτός από την καθιερωμένη χριστιανική γιορτή του Δεκαπενταύγουστου, ο πιο καλοκαιρινός μήνας του χρόνου μας δίνει πολλές ακόμη αφορμές για να γιορτάσουμε εν μέσω των καλοκαιρινών μας διακοπών. Για να εμπλουτίσουμε, λοιπόν, με μία επιπλέον «νότα» αισιοδοξίας αυτή την ξέγνοιαστη περίοδο του χρόνου, μπορούμε να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα Γάτας, η οποία έχει καθιερωθεί στις 8 Αυγούστου, τοποθετώντας με τη βοήθεια των παιδιών μας τροφή σε κεσεδάκια για τις αδέσποτες γάτες του νησιού ή της περιοχής που διαμένουμε! Εάν δεν μας εμπνέει η συγκεκριμένη γιορτή, μπορούμε να επωφεληθούμε από τις 24 Αυγούστου, δημιουργώντας και απολαμβάνοντας σπιτικές βάφλες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βάφλας! Επιπλέον, για εμάς που ψάχνουμε έναν πιο ξεχωριστό τρόπο να πούμε «αντίο» στο φετινό καλοκαίρι, στις 31 Αυγούστου που έχει καθιερωθεί ως η ημέρα που απολαμβάνουμε το φαγητό μας εκτός σπιτιού, μπορούμε να οργανώσουμε ένα οικογενειακό πικ νικ με θέα το απέραντο μπλε και ταβάνι τα… αστέρια!

Καθαρίζουμε προσφέροντας στο μέρος που μας φιλοξενεί

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να συστήσουμε στα μικρά μας την αξία ενός ευσυνείδητου και οικολογικού τρόπου ζωής, είναι με το να περάσουμε έστω ένα από τα απογεύματα των διακοπών μας, συλλέγοντας απορρίμματα και καθαρίζοντας εθελοντικά μία από τις παραλίες της περιοχής που φιλοξενούμαστε. Συζητώντας με ντόπιους, μπορούμε να ενημερωθούμε για τις ακτές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα και αφού εξοπλιστούμε κατάλληλα, θα βάλουμε τα δυνατά μας για να μετατρέψουμε έστω μια από αυτές, σε ένα φιλόξενο μέρος που όλοι θα μπορούν να χαρούν ξανά τον ήλιο, τη θάλασσα και την άμμο. Μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, ελαστικά γάντια μίας χρήσης και ίσως κάποιο εργαλείο συλλογής, όπως μία τσουγκράνα, μία απόχη ή ένα κόσκινο, να φανούν εξαιρετικά χρήσιμα στην οικογενειακή αποστολή μας. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα συνεργαστούμε γονείς και παιδιά για το κοινωνικό σύνολο, αλλά θα προσφέρουμε και ένα «πολύτιμο» δώρο στον τόπο που μας φιλοξενεί.

Ελπίζω αυτές οι δραστηριότητες να ήταν χρήσιμες !

 

Leave a Reply