πράγματα που δεν ξέρετε για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney #2

Αυτό είναι το μέρος 2ο από την σειρά με τίτλο : πράγματα που δεν ξέρετε για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων της Disney .

Όσες φορές και αν έχετε δει μια ταινία δεν θα έχετε καταλάβει αυτές τις θεωρίες - λεπτομέρειες .

 Ο Carl ήταν νεκρός σε όλη την ταινία (Up)

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ο Carl πεθαίνει στον ύπνο του λίγο μετά από τη στιγμή που του λένε ότι πρέπει να μετακομίσει. Ο Russell είναι ο φύλακας άγγελος του Carl, που έχει πάρει τη μορφή του παιδιού που θα ήθελε εκείνος και η Ellie να έχουν. Αναζητά βοήθεια για το τελευταίο του σηματάκι (μεταφορά για τα φτερά των αγγέλων) και βέβαια ας μην ξεχάσουμε το ιπτάμενο σπίτι, το οποίο είναι μεταφορά για την αποχώρηση του Carl από τον κόσμο μας προς τον Παράδεισο!

 

 Ο Peter Pan είναι άγγελος του θανάτου (Peter Pan)

Αν και εδώ δεν έχουμε κάποιο νεκρό χαρακτήρα, έχουμε τον άγγελο του θανάτου! Τι έχουν πάθει με τον θάνατο;

Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία λοιπόν, ο Peter Pan είναι άγγελος του θανάτου που παίρνει τα νεκρά παιδιά στην Χώρα του Ποτέ (την μετά θάνατον ζωή). Αν σκεφτούμε ότι πρακτικά τα παιδιά δεν μεγαλώνουν στη Χώρα του Ποτέ, δεν μας φαίνεται και τόσο περίεργη αυτή η θεωρία τελικά.

  • Ο Tamatoa είναι η Ursula (Moana-Little Mermaid) tamatoa

Και η Moana και η Little Mermaid έχουν να κάνουν με τον ωκεανό. Οπότε ήταν θέμα χρόνου μέχρι οι fans να βρουν και να κατασκευάσουν μια θεωρία που συνδέει αυτές τις δύο ταινίες, όσο παρατραβηγμένη κι αν είναι.

Αυτή η θεωρία λέει πως ο Tamatoa και η Ursula βρίσκονται στο ίδιο σύμπαν και μάλιστα, είναι το ίδιο άτομο. Αρχικά, και οι δύο χαρακτήρες έχουν μωβ δέρμα, πολύ φανταχτερές προσωπικότητες και πολλαπλά άκρα. Καθώς όμως το Moana λαμβάνει χώρα χρονολογικά μετά το Little Mermaid, λέγεται ότι ο Tamatoa είναι είτε μετενσάρκωσή της, είτε κάποιος εγγονός της. Δεν είναι τυχαίο, μάλιστα που αναφέρει πως έφαγε τη γιαγιά του και του πήρε μια εβδομάδα να την χωνέψει γιατί ήταν τεράστια! Εντάξει, δεν είπαμε πως όλες οι θεωρίες στέκουν 100%!

  •  Ο Gaston σκότωσε τη μητέρα του Bambie (Beauty and the Beast-Bambie) bambi

Η θεωρία λέει πως ο Gaston σκότωσε τη μητέρα του Bambie! Μέσα στο Beauty and the Beast (ειδικά στην αρχή), αναφέρεται σχετικά συχνά ότι ο Gaston είναι πολύ καλός κυνηγός. Μάλιστα, όταν τραγουδάει βλέπουμε μια σειρά από κεφάλια ζώων στον τοίχο που το αποδεικνύουν. Ένα από αυτά τα κεφάλια, λέγεται πως είναι της μητέρα του Bambie. Επίσης, στην αρχή της ταινίας, βλέπουμε ένα θηλυκό ελαφάκι που βόσκει λίγο έξω από το χωριό της ταινίας. Έτσι ξέρουμε πως σε εκείνη την περιοχή, σίγουρα υπήρχαν ελάφια. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε, πως στο Bambie, δεν βλέπουμε ποτέ το πρόσωπο του δολοφόνου της μαμάς του μικρού ελαφιού.

  •  Ο Geppetto είναι ο Dopey (Pinocchio-Snow White and the Seven Dwarfs  dopey

Εδώ βλέπουμε πως ο Geppetto (Τζεπέτο) είναι στην πραγματικότητα ο Dopey (Χαζούλης), ένας από τους επτά νάνους. Λέγεται λοιπόν, ότι οι νάνοι μπέρδεψαν τον Χαζούλη, ένα παιδάκι που ήταν απλά πολύ μικρό για να αρχίσει να μιλάει, με έναν νάνο. Έτσι, τον πήραν μαζί τους και ουσιαστικά τον μεγάλωσαν. Όταν ο Χαζούλης άρχισε να μεγαλώνει και να φαίνεται αισθητά η διαφορά του από τους υπόλοιπους νάνους, οι νάνοι τον έδιωξαν κι εκείνος πήγε στην Ιταλία.

  • 10 περίεργες θεωρίες για τις ταινίες της Disney - Geekdom Cinema/TV 2 Η μητέρα της Ariel σκοτώθηκε από τον Captain Hook (The Little Mermaid-Peter Pan)

Για άλλη μία φορά, βλέπουμε δύο ταινίες οι οποίες με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, έχουν να κάνουν με τον ωκεανό. Από τα λεγόμενα του Triton (Τρίτωνα) και το μίσος του για τους πειρατές στο prequel της Μικρής Γοργόνας, ξέρουμε πως η μητέρα της Ariel (Άριελ) σκοτώθηκε από άνθρωπο και μάλιστα πειρατή. Εξού και τα ναυάγια με τους θησαυρούς που ανά καιρούς βρίσκει! Επίσης, ο Captain Hook (Κάπτεν Χουκ) μισεί τις γοργόνες. Και μάλιστα, στην Neverland (Χώρα του Ποτέ) βλέπουμε μια κοκκινομάλλα γοργόνα που μοιάζει αρκετά με την Άριελ. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Και για να το τραβήξουμε ακόμα παραπέρα, αν όντως η Χώρα του Ποτέ είναι η μετά θάνατον ζωή, όπως είπαμε πιο πάνω, τότε βλέπουμε πως ο Κάπτεν Χουκ ακόμα βασανίζει την μητέρα της Άριελ!

  •  Η Βοο μεγάλωσε κι έγινε μάγισσα (Monsters, Inc.-Brave)boo

Το Monsters, Inc. (Μπαμπούλας Α.Ε.) είναι μία από τις ταινίες με τα περισσότερα Easter eggs στην ίδια την ταινία αλλά και σε άλλες ταινίες της Disney. Παιχνίδια, ζωγραφιές και πόρτες που βλέπουμε σε ολόκληρο το σύμπαν της Disney-Pixar, έχουν περάσει και από εκεί. Η επόμενη και τελευταία θεωρία μας λοιπόν, έχει να κάνει με την πολυαγαπημένη Boo (Μπου).

Λέγεται πως όταν ο Sulley (Σάλι) έφυγε από το δωμάτιο της Μπου, εκείνη προσπάθησε μάταια να τον ξαναβρεί. Έτσι, στις μέσα από προσπάθειές κατάφερε να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο και να βρει το βασίλειο των νεράϊδων. Έπειτα, έγινε μάγισσα (η μάγισσα που βλέπουμε στο Brave) και προσπαθεί απεγνωσμένα να βρει έναν τρόπο για να ταξιδέψει σε άλλες διαστάσεις για να επανενωθεί με τον πολυαγαπημένο της Σάλι. Αν κοιτάξουμε αρκετά καλά, στο σπίτι της μάγισσας στο Brave, βλέπουμε ένα κομμάτι ξύλο στο πάτωμα που έχει χαραγμένη μια απεικόνιση του Σάλι. Ίσως η μικρή να μην ήθελε να ξεχάσει τον μεγάλο και όχι τόσο τρομαχτικό της φίλο.

Νομίζω ότι είναι … ότι πρέπει για τώρα !

 

 

 

Leave a Reply