πράγματα που δεν ξέρετε για τις ταινίες κοινουμένων σχεδίων της Disney#3

Έχω ξαναγράψει παρόμοιες αναρτήσεις . Τώρα λοιπόν θα δούμε μερικές ακόμα :

 • Ψυχρά κι Ανάποδα

Η σκηνοθέτης Τζένιφερ Λι της ταινίας «Ψυχρά κι Ανάποδα» δήλωσε πως ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Αρεντέλλα ήταν στο δρόμο προς ένα γάμο όταν ναυάγησαν. Στην ταινία, βλέπουμε τον γάμο της Ραπουνζέλ με τον Φλιν. Αυτό σημαίνει πως οι γονείς της Έλσας ναυάγησαν καθώς πήγαιναν σε αυτό τον γάμο.

 • Η Πεντάμορφη και το Τέρας

  Το αγαπημένο βιβλίο της Μπελ είναι σχετικά με «απομακρυσμένα μέρη, τολμηρούς αγώνες με ξίφη, μαγικά ξόρκια και έναν μεταμφιεσμένο πρίγκιπα.» επίσης λέει: «Εδώ είναι που συναντά τον Πρίγκιπα Γοητευτικό αλλά δεν το ανακαλύπτει μέχρι το τρίτο κεφάλαιο.» Χμμ σας ακούγεται οικείο; Σωστά, πιθανότατα διαβάζει τον Αλαντίν.

 • Ταρζάν

  Ο σκηνοθέτης του «Ψυχρά κι Ανάποδα» και του «Ταρζάν» λέει πως ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Αρεντέλλα χάθηκαν σε ένα ναυάγιο.  Υπάρχει μια εντυπωσιακή ομοιότητα μεταξύ της μοίρας των γονιών της Έλσας και του Ταρζάν. Αυτό σημαίνει πως ο Ταρζάν είναι ο μικρός αδερφός της Έλσας. Σκεφτείτε το!

 • Το σετ τσαγιού της Τζέιν είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο της Μπελ. Η θεωρία υποστηρίζει πως η Τζέιν είναι στην πραγματικότητα απόγονος της Μπελ από το παραμύθι Η πεντάμορφη και το Τέρας. Τα εν λόγω σετ τσαγιού είναι πανομοιότυπα. Χμμ.
 • Η ιστορία των Παιχνιδιών

  Το καπέλο του Άντι στην ταινία «Η Ιστορία των Παιχνιδιών» είναι ίδιο με εκείνο που φορούσε η Καουμπόισσα Τζέσι  στην «Ιστορία των Παιχνιδιών 2». Επίσης η ιδιοκτήτριά της έχει το ίδιο καπέλο. Οπότε από που πήρε ο Άντι το καπέλο του; Όλα έχουν νόημα αν δεχτούμε την θεωρία πως η μητέρα του Άντι ήταν στην πραγματικότητα η πρώτη ιδιοκτήτρια της Τζέσι.

 • Η Μικρή Γοργόνα

  Μιλώντας για ναυάγια, μια άλλη θεωρία υποστηρίζει πως η Άριελ εξερευνεί το ναυάγιο του βασιλιά και της βασίλισσας της Αρεντέλλα. Γιατί; Λοιπόν, η Αρεντέλλα είναι στη Νορβηγία και το βασίλειο Κορόνα της Ραπουνζέλ βρίσκεται στην Γερμανία. «Η Μικρή Γοργόνα» λαμβάνει χώρα στην ακτή της Δανίας, δηλαδή μια λογική διαδρομή του πλοίου.

 • Ηρακλής / Η Μικρή Γοργόνα

  Η Άριελ είναι η κόρη του βασιλιά Τρίτωνα και ο Ηρακλής είναι ο γιος του Δία. Στην Ελληνική μυθολογία, ο βασιλιάς Τρίτων είναι γιος του Ποσειδώνα, του αδερφού του Δία. Τι σημαίνει αυτό; Ο Ηρακλής είναι θείος της  Άριελ.

Leave a Reply