Σπιτικό αντικουνουπικό σπρέι

Γεια σας!!! Ελπίζω να περνάτε όμορφα τις διακοπές σας. Στην Ελλάδα καταλαβαίνουμε πως ήρθε το καλοκαίρι από τον ήλιο, τα παγωτά, το καρπούζι και δυστυχώς τα κουνούπια. Για αυτό σήμερα θα σας δείξω πώς μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά τα ενοχλητικά ζουζούνια με τα προϊόντα της φύσης.

Σπιτικό αντικουνουπικό σπρέι

Το αντικουνουπικό μας σπρέι έχει ως βασικό υλικό το έλαιο jojoba. Ένα λάδι με αντιβακτηριδιακές και αντιφλεγμονώδη ιδιότητες. Επίσης, είναι πλούσιο σε βιταμίνες και θρέφει, ανανεώνει και ενυδατώνει το δέρμα. Το λάδι jojoba είναι πολύ ελαφρύ, απορροφάται γρήγορα από την επιδερμίδα και δε λεκιάζει τα ρούχα. Βάζουμε σαν βάση στο σπρέι ένα λάδι ( κατά προτίμηση jojoba) για να αποφύγουμε τα συντηρητικά. Κατόπιν, θα χρησιμοποιήσουμε αιθέριο έλαιο βασιλικού, γνωστό για τι εντομοαπωθητικές του δράσεις και αιθέριο έλαιο σιτρονέλας. Η σιτρονέλα είναι ένα από τα πιο διάσημα αντικουνουπικά φυτά και έχει μια ευχάριστη και άκρως αρωματική μυρωδιά. Πάμε τώρα να παρασκευάσουμε το σπρέι μας.

Παίρνουμε ένα μπουκάλι σπρέι των 100ml και προσθέτουμε μέσα 93ml έλαιο jojoba. Ύστερα βάζουμε 5ml αιθέριο έλαιο σιτρονέλας και 2ml αιθέριο έλαιο βασιλικού. Έτοιμο!!! Ανακινείστε καλά πάντα πριν τη χρήση.

Ελπίζω να σας άρεσε και να το χρησιμοποιήσετε όλο το καλοκαίρι. Να περνάτε όμορφα.

 

Πηγή:https://www.youtube.com/watch?v=RUHH5GlvKC8