Αυτή τη κατασκευή τη σκέφτηκα εγώ γιατί δεν τα πάω και τόσο καλά με τους κάδους, αλλά νομίζω ότι θα βοηθήσει και εσάς να τους μάθετε, αλλά και αυτούς που καθαρίζουν τα σκουπίδια!!!!

Πάμε να δούμε πώς θα την φτιάξουμε;

                        Υλικά               

 

 1. τρία ρολό τουαλέτας
 2. νερομπογιές σε χρώματα κόκκινο,μπλε, κίτρινο και πράσινο
 3. υγρή κόλλα
 4. ένα χαρτόνι Α4 ότι χρώμα θέλετε εσείς
 5. ένα στυλό ή ένα μολύβι
 6. ψαλίδι
 7. άσπρο κανονικό χαρτί Α4

      Οδηγίες

 1. Κόβουμε όλα τα ρολό στη μέση και από τις δύο πλευρές
 2. Βάφουμε τα δύο (κομμένα πάντα) μπλε, το ένα κίτρινο, το ένα πράσινο και το ένα κόκκινο! Το ξέρω ότι σας περισσεύει ένα (δεν το βάφουμε)
 3. Περιμένουμε να στεγνώσουν
 4. Γράφουμε στο άσπρο χαρτί (με κενό πάντα) καφέ κάδοι, ανακύκλωση, κόκκινοι κάδοι,γαλάζιοι κώδωνες, κίτρινοι κάδοι και σκουπίδια! Επίσης γράφουμε: (γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, λευκοσίδηρο) (παλιά ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, τσάντες και αξεσουάρ) (οποιαδήποτε γυάλινη φιάλη διάφανη ή όχι) (οργανικά αποβλήματα των νοικοκυριών, ωμά τρόφιμα όπως φλούδες, απολείματα τροφών λαχανικά, ξερά φύλλα, τσόφλια και άλλα, πρέπει να αποφεύγονται τα λάδια, το κρέας και τα τυροκομικά) ( πλαστικό όπως ότι είδους πλαστικών μπουκαλιών υπάρχουν, παιχνίδια τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και άλλα) (αυτά δεν τα βάζετε σε παρένθεση, εγώ σας τα έβαλα για να τα ξεχωρίζετε).
 5. Τα κόβουμε σε σχήμα τετραγώνου και στον ένα μπλε κάδο κολλήστε (γαλάζιοι κώδωνες και οποιαδήποτε γυάλινη φιάλη διάφανη ή όχι) στον άλλο μπλε(ανακύκλωση και γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο, χαρτί, λευκοσίδηρο), στο καφέ(καφέ κάδοι και οργανικά αποβλήματα των νοικοκυριών, ωμά τρόφιμα όπως φλούδες, απολείματα τροφών λαχανικά, ξερά φύλλα, τσόφλια και άλλα, πρέπει να αποφεύγονται τα λάδια, το κρέας και τα τυροκομικά)και στο κίτρινο (κίτρινοι κάδοι πλαστικό όπως ότι είδους πλαστικών μπουκαλιών υπάρχουν, παιχνίδια τα οποία είναι κατασκευασμένα από πλαστικό και άλλα)
 6. Και τα κολλάμε όπως θέλουμε στο χαρτόνι

7.Και γράφουμε ένα σύνθημα όπως" Ήρθε η ώρα να πετάμε τα σκουπίδια στους σωστούς κάδους, για να βοηθάμε και αυτούς που καθαρίζουν τα σκουπίδια!!!"

Καλή επιτυχία!!!

 

Leave a Reply