Fullmetal Alchemist

Η ιστορία της σειράς εξελίσσεται σε μια χώρα του μακρινού μέλλοντος με το όνομα Αμέστρις. Η εποχή στην οποία διαδραματίζεται η σειρά παρουσιάζει πολλές ομοιότητες με τις αρχές του 20ου αιώνα. Ωστόσο, αν και οι δύο εποχές μοιράζονται κοινά προϊόντα της τεχνολογίας, όπως τα τρένα και τα πυροβόλα όπλα, η επιστήμη στην Αμέστρις έχει μια άλλη μορφή και βάση: την Αλχημεία. Στην ιστορική πραγματικότητα, οι αλχημιστές ήταν επιστήμονες κατά το Μεσαίωνα που μελέτησαν την ύλη, με στόχο να δημιουργήσουν πολύτιμα μέταλλα μετουσιώνοντας άλλα μικρότερης αξίας. Στην Αμέστρις, οι αλχημιστές, κατανοώντας τη φυσική και χημική δομή των πραγμάτων, μπορούν με τη βοήθεια – σχεδόν μαγικών – κύκλων μετουσίωσης, να μετατρέψουν τη μοριακή δομή οποιουδήποτε αντικειμένου σε μία άλλη, αρκεί το νέο αντικείμενο να αποτελείται τελικά από την ίδια ποιότητα και ποσότητα χημικών στοιχείων. Έτσι λοιπόν οι αλχημιστές είναι πρακτικά οι επιστήμονες του κόσμου αυτού, χρησιμοποιώντας την επιστήμη τους για το καλό ή το κακό, όπως άλλωστε συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο.

Ανώτερη πολιτική δύναμη στην Αμέστρις είναι ένας άνθρωπος που ηγείται του στρατού, γνωστός και σαν «Πρόεδρος» ή «Φύρερ». Στην ιεραρχία ακολουθούν όλοι οι αξιωματικοί του στρατού, που κατέχουν τίτλους ανάλογους με αυτούς του πραγματικού κόσμου. Ο στρατός διαθέτει και ένα ειδικό σώμα, τους «Κρατικούς Αλχημιστές», οι οποίοι επιλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους αλχημιστές της Αμέστρις. Οι τελευταίοι απολάμβαναν πολλά προνόμια: πλούτο, σεβασμό, κονδύλια για τις έρευνές τους και πρόσβαση σε μεγάλες βιβλιοθήκες δεδομένων. Ωστόσο, σε περιόδους πολέμου ήταν υποχρεωμένοι να ακολουθούν το στρατό και να χρησιμοποιούν την επιστήμη τους ακόμη και για να σκοτώσουν, ανάλογα με τις διαταγές που λάμβαναν. Για αυτό το λόγο ήταν ιδιαίτερα αντιπαθείς στον απλό λαό, που υβριστικά τους αποκαλούσε «τα σκυλιά του στρατού».

Μακριά από όλα αυτά, δύο μικρά αγόρια, ο Έντουαρντ και ο Αλφόνς Έλρικ, μεγάλωναν σε ένα όμορφο χωριό, το Ρίζενμπουλ. Ο πατέρας τους, ένας ιδιαίτερα ταλαντούχος και γνωστός αλχημιστής με το όνομα Χόενχαϊμ, έφυγε από το σπίτι για αδιευκρίνιστους λόγους όταν ο Έντουαρντ και ο Αλφόνς ήταν μικρότεροι. Τα μικρά δεν έδιναν πλέον σημασία, καθώς υπεραγαπούσαν τη μητέρα τους, Τρίσα, και είχαν φίλους στο χωριό, ιδιαίτερα ένα κοριτσάκι με το όνομα Γουίνρι. Ωστόσο, ανακαλύπτοντας τα παλιά σημειωματάρια και βιβλία του πατέρα τους, ξεκίνησαν να ασχολούνται παίζοντας με την αλχημεία και εμφάνισαν ασυνήθιστα καλές επιδόσεις για την ηλικία τους. Η μητέρα τους όμως πεθαίνει ξαφνικά λόγω ασθένειας και τα παιδιά μετακομίζουν με τη Γουίνρι και τη γιαγιά της, μέχρι να βρουν δάσκαλο για να τους διδάξει αλχημεία. Ολοκληρώνοντας ένα κομμάτι της εκπαίδευσης, στην ηλικία των 11 και 10 ετών αντίστοιχα, ο Έντουαρντ και ο Αλφόνς αποφασίζουν να επιχειρήσουν το μεγαλύτερο ταμπού της αλχημείας: να φέρουν πίσω στη ζωή τη μητέρα τους.

Το πείραμα πηγαίνει ιδιαίτερα άσχημα. Ο Έντουαρντ χάνει το αριστερό του πόδι, ενώ ο Αλφόνς αρχίζει να εξαφανίζεται εντελώς. Σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τον σώσει, ο Έντουαρντ θυσιάζει και το δεξί του χέρι, ώστε να δέσει την ψυχή του Αλφόνς σε μια παλιά πανοπλία που είχαν στο υπόγειο. Ένας «Κρατικός Αλχημιστής» με το όνομα Ρόι Μάστανγκ, έμαθε για το γεγονός όταν στάλθηκε στο Ρίζενμπουλ. Αναγνωρίζοντας το ταλέντο των παιδιών και κυρίως του Έντουαρντ, τους καλεί να τον βρουν στο αρχηγείο του στρατού και να γίνουν μέλη του σώματος, υπό τις διαταγές του. Μετά το ατύχημά τους, στόχος του κάθε αδελφού ήταν να αποκαταστήσει το σώμα του άλλου. Ο Έντουαρντ, εξοπλισμένος πλέον με δύο εξελιγμένα μηχανικά προσθετικά μέλη από ατσάλι (Auto-Mail), γίνεται τελικά το νεότερο στα χρονικά μέλος του σώματος των Κρατικών Αλχημιστών και μαζί με τον αδελφό του τίθεται στην αναζήτηση ενός τρόπου να αποκτήσουν μια μυθική πέτρα, γνωστή σαν «Φιλοσοφική λίθος», η οποία ίσως τους επιτρέψει να ανακτήσουν αυτό που έχασαν. Σύντομα όμως αντιλαμβάνονται πως δεν είναι οι μόνοι που την ψάχνουν και είναι διατεθειμένοι να κάνουν τα πάντα για να την αποκτήσουν.

https://el.wikipedia.org/wiki/Fullmetal_Alchemist

Death Note

Ο νεαρός αριστούχος μαθητής Λάιτ Γιάγκαμι βρίσκει ένα τετράδιο που έπεσε από τον ουρανό στην αυλή του σχολείου του. Αυτό το τετράδιο έχει την ικανότητα να σκοτώνει αυτόν του οποίου το όνομα θα γραφτεί στις σελίδες του, με τον τρόπο που θα αποφασίσει ο κάτοχός του. Όμως υπάρχουν διάφοροι κανόνες γραμμένοι στις πρώτες σελίδες του, κανόνες που πρέπει να τηρούνται κατά γράμμα ώστε να επιτελέσει τον σκοπό του. Για παράδειγμα, για να πεθάνει κάποιος πρέπει ο κάτοχος του τετραδίου να γνωρίζει το όνομά του αλλά και το πρόσωπό του.

Το Death Note το έριξε στον «ανθρώπινο κόσμο» ένας σινιγκάμι, δηλαδή ένας θεός του θανάτου, ο οποίος ακολουθεί παντού τον Λάιτ, χωρίς να μπορεί να τον δει κανένας άλλος. Ο Λάιτ αποφασίζει να χρησιμοποιήσει το τετράδιο, αρχικά, για ευγενή σκοπό, ώστε να σκοτώσει κακοποιούς και να «καθαρίσε» τον κόσμο από την εγκληματικότητα, ξεκινώντας από κρατούμενους σε όλο τον κόσμο. Όταν όμως η ιαπωνική αστυνομία, σε συνεργασία με το FBI, αρχίζει να ασχολείται με την υπόθεση και τον δολοφόνο, στον οποίο δίνεται το ψευδώνυμο Kira (από το αγγλικό "killer"), τα πράγματα περιπλέκονται. Η κατάσταση δυσκολεύει για τον Λάιτ όταν προσλαμβάνεται ο μυστηριώδης, ιδιοφυής και εκκεντρικός ντετέκτιβ L προκειμένου να διαλευκάνει την υπόθεση. Η αστυνομία, με τη βοήθεια του L και αναλύοντας διάφορα μοτίβα που κρύβονται πίσω από τις δολοφονίες, σταδιακά πλησιάζει όλο και περισσότερο στο να βρει τον Kira, ενώ ο Λάιτ μπλέκεται σε ένα «παιχνίδι» κρυφτού. Σταδιακά, παραμερίζει τους αρχικούς ηθικούς του στόχους και τελικά εξολοθρεύει όσους απειλούν να τον ξεσκεπάσουν.

https://el.wikipedia.org/wiki/Death_Note

attack on titan

Περίπου 100 χρόνια πριν την αρχή των γεγονότων της σειράς, σε έναν δυστοπικό κόσμο εμφανίστηκαν οι τιτάνες, γιγάντια ανθρωποειδή πλάσματα τα οποία τρέφονται με ανθρώπους, χωρίς όμως να έχουν κάποιο λόγο ή πραγματική ανάγκη για τροφή. Ότι απέμεινε από την ανθρωπότητα κλείστηκε μέσα σε τρία τείχη: το εξωτερικό (Wall Maria), το μεσαίο (Wall Rose) και το εσωτερικό (Wall Sina). Μέσα στα τείχη, η ανθρωπότητα έζησε έναν αιώνα με ασφάλεια, μέχρι που μια μέρα εμφανίζονται δυο τιτάνες που κάνουν μια τρύπα στο εξωτερικό τείχος, επιτρέποντας και σε άλλους να μπούνε μέσα. Μέσα σ'αυτά τα γεγονότα, ο Eren βλέπει την μητέρα του να τρώγεται και ορκίζεται να πάρει εκδίκηση γι'αυτήν και την ανθρωπότητα. Έτσι, οι τρεις χαρακτήρες κατατάσσονται στον στρατό, σε μια μονάδα ανιχνευτών με αποστολή να ανακτήσουν τις χαμένες περιοχές από τους τιτάνες.

https://el.wikipedia.org/wiki/Attack_on_Titan

one piece

Η σειρά χαρακτηρίζεται από έντονη δράση, εντυπωσιακές μάχες, χιούμορ και δράμα. Η ιστορία είναι κοινή στο anime και στο manga.

Η σειρά One Piece λαμβάνει χώρα σε έναν φανταστικό κόσμο, ο οποίος την παρούσα χρονική περίοδο διανύει μια «μεγάλη εποχή πειρατών». Αυτό συμβαίνει διότι ο επονομαζόμενος «Βασιλιάς των Πειρατών», Gold Roger, συνελήφθη και εκτελέστηκε 22 χρόνια πριν την αρχή της ιστορίας και άφησε τον αμύθητο θησαυρό του, ονόματι One Piece (εξ' ου και το όνομα της ιστορίας) σε έναν ωκεανό ονόματι «Μεγάλη Γραμμή» και αποτελεί την πιο επικίνδυνη θάλασσα στον κόσμο.

Βασικός πρωταγωνιστής του One Piece είναι ο δεκαεφτάχρονος Monkey D. Luffy ο οποίος μαζί με το πλήρωμά του, τους Straw Hat Pirates, αναζητά το θησαυρό αυτό μέσα από πολλές περιπέτειες. Ο ίδιος έχει μετατραπεί σε έναν άνθρωπο με λαστιχένιο σώμα, ιδιότητα που απέκτησε μετά την κατανάλωση ενός από τα «φρούτα του διαβόλου», σπάνιοι καρποί που δίνουν σε όσους έχουν φάει ένα από αυτά, μοναδικές ικανότητες. Ο αριθμός των ατόμων που αποτελούν το πλήρωμα του Monkey D. Luffy και η φήμη τους αυξάνεται σταδιακά. Καθώς προχωρούν έρχονται αντιμέτωποι με άλλους φιλόδοξους πειρατές καθώς και με το ναυτικό, το οποίο αποτελεί τη δύναμη επιβολής της τάξης στον κόσμο του One Piece. Ο κόσμος αυτός, αν και χωρίζεται σε διάφορα ανεξάρτητα κράτη, βρίσκεται υπό τον έλεγχο μιας «Παγκόσμιας Κυβέρνησης» , όργανο της οποίας είναι το ναυτικό και για την ιστορία της οποίας ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά, αφού κάθε μελέτη γύρω από αυτή έχει απαγορευθεί. Συνολικά, το πλήρωμα του Monkey D. Luffy αποτελείται από 10 άτομα, μαζί με τον ίδιο.

Το πρώτο μισό της σειράς κλείνει με τον χωρισμό της ομάδας μετά από μια ήττα τους από έναν συνεργαζόμενο με την Παγκόσμια Κυβέρνηση πειρατή (στον κόσμο υπάρχουν 7 τέτοιοι πειρατές, που φέρουν τον τίτλο Ōka Shichibukai  και την πραγματοποίηση ενός πολέμου στον οποίο το ναυτικό επιβεβαιώνει την κυριαρχία του, νικώντας και σκοτώνοντας έναν από τους 4 μεγάλους πειρατές της σειράς (που ονομάζονται Yonkō, υπό την εξουσία του οποίου (όπως και των υπόλοιπων 3) βρίσκονταν μεγάλες περιοχές στο δεύτερο μισό της «Μεγάλη Γραμμής», που ονομάζεται «Νέος Κόσμος». Το δεύτερο μισό της σειράς ξεκινά με την επανένωση του πληρώματος του Monkey D. Luffy στο μέρος που είχαν χωριστεί, μετά από 2 χρόνια, και την είσοδό τους στο «Νέο Κόσμο», όπου οι ισορροπίες διαταράχθηκαν, το νέο καθεστώς στην μεγάλη γραμμή έγινε περισσότερο «άνομο», εξαιτίας του θανάτου ενός από τους 4 μεγάλους πειρατές αφήνοντας έτσι εκτός ελέγχου τους περιβόητους πειρατές δημιουργώντας μία νέα ιστορική εποχή πειρατείας την New Era.

https://el.wikipedia.org/wiki/One_Piece