ΔΙΑΒΑΣΕ!

Φράση του Άλμπερτ Αϊνστάιν:
«Όταν η μέλισσα εξαφανιστεί από τη γη, ο άνθρωπος έχει μόνο τέσσερα χρόνια για να ζήσει».

Εάν η μέλισσα δεν μπορεί να γονιμοποιήσει άλλα φυτά, οι τροφές των ανθρώπων χάθηκαν.
Η μέλισσα ζει λιγότερο από 40 ημέρες, επισκέπτεται τουλάχιστον 1000 λουλούδια και δίνει λιγότερο από ένα κουταλάκι μέλι. Για εμάς είναι μόνο ένα κουταλάκι μέλι, και για μια μέλισσα είναι η ζωή...! Για την ανθρωπότητα η επιβίωση!

ΟΙ ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ. ΤΙΣ ΗΞΕΡΕΣ;

Γεια σε όλους! Ελπίζω όλοι να είστε καλά! Καλώς ήρθατε στην νέα μου ανάρτηση! (Αν θέλετε μπορείτε να διαβάσετε και τις προηγούμενες!) Σήμερα, όπως καταλάβατε και από τον τίτλο, με αφορμή τον ερχομό του χριστιανικού Πάσχα, θα σας μιλήσω για μερικές του γιορτές, που μπορεί να μην γνωρίζατε! ( Οι γιορτές, θα αναφέρονται περιληπτικά.) 

Μεγάλη Δευτέρα: Είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Ιωσήφ, του γιου του Ιακώβ και στην άκαρπη συκιά, που την καταράστηκε ο Χριστός και ξεράθηκε μ' ένα του λόγο.

Μεγάλη Τρίτη: είναι αφιερωμένη αφενός στη μνεία του ιερού ευαγγελίου που αναφέρεται στη δριμύτατη καταγγελία του Ιησού κατά των θρησκευτικών αρχηγών του Ισραήλ, των Γραμματέων και των Φαρισαίων, και αφετέρου στην παραβολή των δέκα παρθένων.

Μεγάλη Τετάρτη: είναι αφιερωμένη στη μνήμη της αμαρτωλής γυναίκας, που μετανόησε, πίστεψε στον Χριστό και άλειψε τα πόδια του με μύρο.

Μεγάλη Πέμπτη: H Εκκλησία θυμάται τον Μυστικό Δείπνο και η υμνογραφία της ημέρας είναι σχετική με τα Πάθη του Χριστού, τη Σταύρωση και το θάνατό Του.

Μεγάλη Παρασκευή: είναι μέρα απόλυτου πένθους για όλη την Χριστιανοσύνη, απόλυτης αργίας και νηστείας, η μέρα που γίνεται η κορύφωση του Θείου Δράματος, όπου κορυφώνονται τα πάθη του Ιησού Χριστού και γίνεται η σταύρωσή του, για να ακολουθήσει η Ανάσταση και το Πάσχα.

Μεγάλο Σάββατο: είναι η τελευταία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας και της Μεγάλης Σαρακοστής πριν την λύτρωση και το Πάσχα. Η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Ταφή και την Κάθοδο του Χριστού στον Άδη.

Κυριακή του Πάσχα: είναι η ημέρα όπου σύμφωνα με το χριστιανικό εορτολόγιο εορτάζεται η Λαμπροφόρος και Ζωηφόρος Ανάσταση του Ιησού Χριστού, η νίκη της ζωής επί του θανάτου, η πτώση και καθαίρεση του Άδη από τον Αναστημένο Χριστό και η επανόρθωση του Αδάμ και μαζί του ολόκληρο το ανθρώπινο γένος από το προπατορικό αμάρτημα.

 

Θα τα πούμε στην επόμενη ανάρτηση! Καλό Πάσχα σε όλους!

 

ΚΑΝΕ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΓΕΜΑΤΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΧΑΡΑΣ.

Καλώς ήρθατε σε ένα ακόμη άρθρο μου! ( Αν δεν έχετε διαβάσει τα προηγούμενα μπορείτε φυσικά να τα διαβάσετε! ) Σήμερα, δεν θέλω πάλι να σας μιλήσω για κάτι σοβαρό και δυσάρεστο! Σήμερα λοιπόν, θα σας πω 5 τρόπους για να κάνετε κάποιον να χαμογελάσει! Αν θέλετε σήμερα να αποκτήσετε ένα μικρό αίσθημα χαράς, κάντε τους άλλους να χαμογελάσουν, και σίγουρα θα νιώσετε κι εσείς καλύτερα! Ακολουθήστε τους παρακάτω τρόπους, και κάτι όμορφο και καλό θα βγει από αυτό!

  1.  Όταν κάποιος αισθάνεται άσχημα, μην διστάσετε να τον κάνετε να νιώσει καλύτερα, λέγοντας του τα καλά της κατάστασης ή παίρνοντάς τον μία αγκαλιά!
  2.  Απλά χαμογελάστε! Ακόμη και σε κάποιον άγνωστο που συναντάτε στον δρόμο, ακόμη και αυτό, θα σας χαρίσει θετικά συναισθήματα!
  3. Μοιραστείτε μία καλή συμβουλή! Υπάρχει καμία συμβουλή που σας βοήθησε; Υπάρχει μία συμβουλή η οποία σας έκανε καλύτερο άνθρωπο; Μοιραστείτε την με τους γύρω σας, άφοβα!
  4. Αγκαλιάστε! Οι αγκαλιές, αποδεδειγμένα, μειώνουν το στρες και προσφέρουν θετική διάθεση!
  5. Τέλος, μιλήστε θετικά και αισιόδοξα! Η θετική διάθεση, είναι πολύ μεταδοτική και θα χαρίσει στους συνανθρώπους σας χαρά!

    Ελπίζω να σας βοήθησα! Τα λέμε στην επόμενη ανάρτηση!

 

ΚΑΤΑΣΤΡΈΦΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΣΕΒΑΣΟΥ ΤΗ ΦΥΣΗ.

Καλώς ήρθατε, στο δεύτερό μου άρθρο! ( αν φυσικά δεν έχετε διαβάζει το πρώτο, μπορείτε να το διαβάζετε! ) Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα επίκαιρο αλλά και δυσσάρεστο γεγονός που προκαλούν οι άνθρωποι. Ναι, εμείς οι άνθρωποι! Και πως το προκαλούμε; Νόμιζα πως είχατε ήδη καταλάβει από τον τίτλο! Φυσικά, προκαλούμε την ρύπανση. Ένα μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει τις τελευταίες δεκαετίες, είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος, η οποία έχει την αιτία της στην απερισκεψία του κόσμου! Αυτό το πρόβλημα προκαλεί τερατογεννέσεις, καρκινογεννέσεις και άλλες σπάνιες αρρώστιες. Η ρύπανση επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η τρύπα του όζοντος ολοένα και μεγαλώνει, οπότε κάθε χρόνο  αυξάνεται η θερμοκρασία ανά 5 C°. Όπως καταλαβαίνετε, ακολουθεί και η αλλαγή των εποχών με αποτέλεσμα να έχουμε περισσότερη καλοκαιρία και να ξεσπούν ακραία καιρικά φαινόμενα του χειμώνα.Ακόμη ένα πρόβλημα της ρύπανσης που προκαλούμε, είναι πως αλόγιστα και ασυλόγιστα, πετάμε τα σκουπίδια μας στους δρόμους, σε χωράφια, στις θάλασσες, στις ακτές, στα δάση και γενικά σε πολλά μέρη της φύσης που κατοικούν πολλά πλάσματα και μολύνονται. Όταν λοιπόν ρίξετε ένα σκουπίδι κάπου, μην σκεφτείτε πως κανέναν δεν θα πειράξει ή πως δεν υπάρχει πρόβλημα να πεταχτεί ένα μικρό σκουπιδάκι. Τα ζώα που τρώνε όμως τα σκουπίδια μας, δεν φταίνε, αλλά πεθαίνουν. Γι'αυτό και πολλά ζώα βρίσκονται υπό εξαφάνιση. Επειδή τα σκοτώνουμε "καταλάθος" και χωρίς να το καταλάβουμε. Όμως αυτό δεν είναι δικαιολογία. Γι'αυτό σας παρακαλώ, κάντε κι εσείς μία προσπάθεια! Μην πετάτε σκουπίδια και γενικά μην ρυπαίνετε το περιβάλλον. Ελπίζω να με καταλάβατε!

Θα τα πούμε στην επόμενη δημοσίευση!

ΜΆΘΕ ΤΡΟΠΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΖΕΙΣ. ΌΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΊΩΝΕΙΣ.

Γεια σας! Καλώς ήρθατε στο πρώτο άρθρο μου! Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα θέμα σχετικά με όλο αυτό που γίνεται! Την ιδέα την πήρα από μία φίλη μου και συμμαθήτριά μου την Μελίνα! ( Μελίνα ευχαριστώ! ) Όμως θα τα τροποποιήσω λίγο... σε κανένα παιδί δεν αρέσει όλο αυτό που γίνεται.. η webex, η καραντίνα, που όλη την ώρα όπου και αν πάμε πρέπει να φοράμε μάσκα και άλλα πολλά που απασχολούν όχι μόνο εμάς, αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη. Δεν θέλω να επηρεάσω κανέναν με τις απόψεις μου! Απλώς, σε εσάς τα παιδιά θέλω να σας ζητήσω να κάνετε υπομονή. Αυτή είναι η λέξη κλειδί άλλωστε! Θα μου πείτε πόση υπομονή να κάνετε κι εσείς τόσους μήνες κλεισμένοι. Ε λοιπόν θα σας πω τα δικά μου tips! Καταρχάς, μην αρχίσετε να παθαίνετε ένα είδος κατάθλιψης και απαισιοδοξίας. Ξέρω, ξέρω έχει αρχίσει όλο αυτό να είναι κουραστικό για ΟΛΟΥΣ ανεξαιρέτως. Όμως αρχίστε  να κάνετε θετικές σκέψεις και κάτι καλό θα βγει από αυτό. Δεύτερον, κάντε κάτι διαφορετικό που ως τώρα δεν είχατε χρόνο να το κάνετε ή κάτι με τις οικογένειές σας ακόμη και δημιουργικό! Όμως σας απαγορεύω να καταστρέφεστε. Πως καταστρέφεστε; Με το να κάθεστε όλη την ημέρα σε μία οθόνη. Από κινητό και τάμπλετ μέχρι playstation, xbox και υπολογιστή/laptop. Βαριέστε, το καταλαβαίνω, όμως.... άνοιξε το παράθυρό σου και σκέψου: τι ωραία μέρα που είναι σήμερα! Ας βγω λίγο έξω!
Δεν σας είπα πως εξάλλου ο ήλιος προσφέρει και βιταμίνη D! Σας κάνει καλό λοιπόν! Δοκιμάστε το! Τέλος και άφησα το πιο σημαντικό! Μόλις ξυπνάτε, μην ξεχνάτε να χαμογελάτε. Έστω και από αγγαρεία, έστω για να πειτε ότι το 'κανατε! Έτσι, η μέρα σας θα γίνει πιο όμροφη!

Ελπίζω να σας βοήθησα! Θα τα πούμε στην επόμενη ανάρτηση!