Καλή μας αρχή!

  Καλησπέρα σε όλους και σε όλες, μικρούς και μεγάλους! Πώς είστε; Πώς περνάτε στο σπίτι; Μιας και η κατάσταση αυτή φαίνεται πως θα κρατήσει για αρκετό διάστημα, σκέφτηκα να φτιάξουμε μια ψηφιακή τάξη. Στον χώρο αυτό θα σας αναρτώ καθημερινά "εργασίες", για να περνάτε δημιουργικά τον χρόνο σας και να μη χάσετε και την επαφή με το σχολείο. Οι εργασίες αυτές μπορεί να είναι να παρακολουθήσετε κάποιο βίντεο, να κάνετε διαδραστικές ασκήσεις, να φτιάξετε κάτι στο σπίτι κλπ. Είστε ήδη εξοικειωμένοι με τις διαδραστικές ασκήσεις, καθώς κάνουμε αρκετές και μέσα στην τάξη. Εννοείται ότι μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια και από τους δικούς σας σε ό,τι σας δυσκολεύει σχετικά με τη χρήση του Υπολογιστή. Όταν φτιάχνετε κάτι στο σπίτι, μπορείτε να μου το στέλνετε με φωτογραφία στο Viber ή στο email aikaterinikarka@gmail.com και θα τα αναρτώ εγώ ελεγχόμενα. Περιμένω τα σχόλιά σας!
Κατερίνα ΚάρκαΑποτέλεσμα εικόνας για μενουμε σπιτι εικονεσ

Εργασίες – ημέρα 8η

Καλή σας μέρα!
  Ελπίζω να έχετε εξοικειωθεί με τη χρήση της ιστοσελίδας, γιατί σιγά σιγά θα πάμε και στις εικονικές τάξεις. Προς το παρόν όμως, ας συνεχίσουμε με τις καθιερωμένες μας εργασίες. 
1. Σήμερα, παραμονή της 25ης Μαρτίου, θα πηγαίνατε να παρακολουθήσετε τη σχολική γιορτη και αύριο την παρέλαση. Γιατί όμως γίνεται η παρέλαση; Για να δούμε ένα βίντεο που θα μας θυμίσει τι συνέβη τη μέρα αυτή.
25η Μαρτίου 1821
2. Η 25η Μαρτίου λοιπόν, είναι διπλή γιορτή. Γιορτάζουμε την επανάσταση που έκαναν οι Έλληνες για να απελευθερωθούν από τους Τούρκους το 1821 και τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου θα μιλήσουμε αύριο. 
  Μπορεί η επανάσταση να ξεκίνησε το 1821, αυτό όμως δε σημαίνει ότι ελευθερώθηκε αμέσως ολόκληρη η Ελλάδα, όπως τη γνωρίζουμε σήμερα. Το 1830 αναγνωρίστηκε η ανεξαρτησία των Ελλήνων. Όλα αυτά τα χρόνια πολλές περιοχές πάλευαν για να πετύχουν την ανεξαρτησία τους. Το βιβλίο της γλώσσας μάς περιγράφει τον αγώνα που έκαναν οι κάτοικοι στα Ψαρά, ένα νησί κοντά στη Χίο. Πηγαίνετε λοιπόν στο τέλος του βιβλίου της γλώσσας, στις σελίδες 78 και 79, διαβάστε τα κείμενα και προσπαθήστε να απαντήσετε στις ερωτήσεις. Γράψτε μου κάτω στα σχόλια:
Ποιες λέξεις και φράσεις του ποιήματος δείχνουν την καταστροφή των Ψαρών;
Τι περιμένει τα παλικάρια μετά τη θυσία τους;3. Και επειδή τα μαθηματικά έχουν πολλά προβλήματα, πάμε να λύσουμε μερικά για να τα βοηθήσουμε! Όπου δυσκολεύεσαι, μπορείς να κάνεις τις πράξεις κάθετα σε ένα πρόχειρο χαρτί.
Η παρέλαση
Βιβλία για όλους
Το ανθοπωλείο
4. Και ας τελειώσουμε με ένα παιχνίδι!
Η χιονοπροπαίδεια
Καλή συνέχεια στην ημέρα σας!
Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 7η

Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
1. Εχθές σας είπα να προσέξετε τα ρήματα στην εκτέλεση της συνταγής. Πάμε να δούμε ένα βίντεο που θα σας τα θυμίσει λίγο περισσότερο... 

2. Και τώρα, ώρα για εξάσκηση!
Ώρα για κουίζ
Συμπλήρωσε τα κενά
Συμπλήρωσε τα ρήματα είμαι και έχω
Να ξαναγράψεις τις προτάσεις στο ίδιο πρόσωπο του άλλου αριθμού
Συμπλήρωσε την ενεργητική και την παθητική φωνή των ρημάτων
Να συμπληρώσεις τα κενά με τη σωστή κατάληξη
3. Αφού θυμηθήκαμε καλά τον Τρωικό Πόλεμο, ας δούμε και την Αργοναυτική εκστρατεία!
Συμπλήρωσε τα κενά
Να λύσεις το σταυρόλεξο
Απάντησε στις ερωτήσεις
4. Ελπίζω να οργάνωσες εχθές το γραφείο σου. Σήμερα σειρά έχουν τα παιχνίδια σου. Κράτα μόνο αυτά που αγαπάς πολύ και παίζεις συχνά. Τα υπόλοιπα μπορείς να τα δώσεις σε άλλα παιδιά που θα τα χαρούν πολύ περισσότερο!
Να έχετε μια υπέροχη μέρα!
Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 6η

Καλημέρα και καλή Κυριακή!
  Μα είναι Κυριακή, θα έχουμε εργασίες; Φυσικά και δεν θα έχουμε εργασίες. Υπάρχουν όμως πολλά άλλα πράγματα που μπορούμε να κάνουμε, για να ξεκινήσουμε την εβδομάδα μας οργανωμένα και δημιουργικά!
1. Μιας και δεν μπορούμε να πάμε βόλτα στο σήμερα, θα πάμε βόλτα στο παρελθόν. Πού; Στο μέρος που αναμετρήθηκαν ο Ποσειδώνας και η Θεά Αθηνά, για να διεκδικήσουν την προστασία και την ονομασία της πόλης της Αθήνας. Καλά καταλάβατε! Θα πάμε βόλτα στην Ακρόπολη των Αθηνών!
Μια εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη
Μια εικονική περιήγηση στην Ακρόπολη 2
2. Ώρα για λίγη οργάνωση. Σήμερα είναι μια καλή ευκαιρία να τακτοποιήσετε το γραφείο σας και τα συρτάρια σας. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν εκεί πολλά ξεχασμένα χαρτιά που θα έπρεπε να βρίσκονται στην ανακύκλωση!  
3. Όλο και κάποιο ξεχασμένο εξωσχολικό βιβλίο βρήκατε. Αν δε διαβάζετε κάποιο βιβλίο αυτό το διάστημα, ευκαιρία να το ξεκινήσετε! Αν διαβάζετε ήδη, συνεχίστε αυτό που έχετε αρχίσει και ξέρετε ποιο θα είναι το επόμενο!
4. Και τι μας έχει μείνει; Λίγη δημιουργία! Βρείτε μία συνταγή που δεν έχετε ξαναφτιάξει και φτιάξτε την τώρα που έχετε αρκετό χρόνο! Για παρατηρήστε τα ρήματα στην εκτέλεση της συνταγής. Σας θυμίζουν κάτι; Περιμένω τις φωτογραφίες σας! 
Καλή εβδομάδα! 
Κατερίνα Κάρκα 
 

Εργασίες – ημέρα 5η

Καλημέρα στην όμορφη παρέα! Η παρέα αυτή όλο και μεγαλώνει και πολύ χαίρομαι! 
1.Η μέρα μας ξεκινάει με μαθηματικά. Πάντα βοηθάει λίγη παραπάνω εξάσκηση στις πράξεις! Πιάστε δουλειά λοιπόν...
Να κάνετε τις προσθέσεις
Να κάνετε τις αφαιρέσεις
Να κάνετε τις κάθετες προσθέσεις
Να κάνετε τις κάθετες αφαιρέσεις
2. Και επειδή κάποιοι δυσκολευτήκατε με τον Τρωικό πόλεμος τις προηγούμενες ημέρες, ας κάνουμε μια επανάληψη! Αν δε θυμάσαι κάτι μπορείς να κοιτάς και το βιβλίο ή τα σχεδιαγράμματα των μαθημάτων. Καλή επιτυχία! 
Οι αντίζηλοι
Το ξύλινο άλογο
3. Εχθές, 20 Μαρτίου, είχαμε Εαρινή Ισημερία. Εαρινή Ισημερία ονομάζεται το αστρονομικό φαινόμενο, κατά το οποίο η ημέρα και η νύχτα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια. Το όνομα "Ισημερία" προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις ίσος και ημέρα. Για να δούμε πως θα τα πάτε με τις έννοιες του χρόνου...
Το σχολείο
Τα ρούχα της τολμηρής
Το σταυρόλεξο του χρόνου
4. Και αφού δυναμώσαμε το μυαλό μας, πάμε τώρα να δυναμώσουμε και το σώμα μας! Καλά καταλάβατε, ώρα για την αγαπημένη σας γυμναστική! Θυμηθείτε rest σημαίνει ξεκούραση, right σημαίνει δεξί και left αριστερό. Δώστε τα όλα!

Να πίνετε πολύ νερό και να περνάτε όμορφα τις μέρες σας!
Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 4η

Καλωσορίσατε και πάλι στην τάξη μας από απόσταση!

  1. Ας ξεκινήσουμε με την εκπαιδευτική τηλεόραση. Σήμερα θα ασχοληθούμε με την παραγωγή των επιθέτων και τα παραθετικά τους. 


  2. Αφού παρακολουθήσατε το βίντεο, λύστε τις παρακάτω ασκήσεις.
Το ανθοπωλείο
Μάθημα σκι
Συμπληρώστε τον πίνακα με τους βαθμούς των επιθέτων
Τα παραθετικά των επιθέτων
Φτιάξε προτάσεις με τον κατάλληλο βαθμό του επιθέτου
    3. Είμαι σίγουρη ότι απολαμβάνετε το ότι "Μένουμε σπίτι", γι' αυτό θα ήθελα να μου γράψετε τουλάχιστον 5 προτάσεις που να το αιτιολογούν. Θα πρότεινα να τις γράψετε πρώτα στο τετράδιο γραπτού λόγου και στη συνέχεια να τις γράψετε και στα σχόλια.
Οι προτάσεις αυτές θα μπορούν να ξεκινούν κάπως έτσι :
Μου αρέσει / Απολαμβάνω/Χαίρομαι που μένουμε σπίτι, γιατί / επειδή / διότι...
Σας θυμίζουν κάτι αυτές οι λέξεις (γιατί, επειδή, διότι) ; Πώς τις λέμε;
    4. Ποιος είπε ότι επειδή μένουμε στο σπίτι δεν μπορούμε να πάμε θέατρο; Το εθνικό θέατρο έχει υπέροχες παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους. Για σήμερα έχω επιλέξει το "Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας" του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Καθίστε μόνοι ή με την οικογένειά σας και απολαύστε το! Μπείτε στον σύνδεσμο, πηγαίνετε στο κάτω μέρος και πατήστε "Δείτε το βίντεο". Κάποιους ήρωες μπορεί να τους έχετε ξανασυναντήσει κάπου... Καλή διασκέδαση!
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας
Να προσέχετε τους εαυτούς σας και να χαμογελάτε!
Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες- ημέρα 3η

  Γεια σας και πάλι! Ελπίζω να γυμνάσατε χθες και το μυαλό και το κορμί! 🙂

  1. Ας ξεκινήσουμε τη μέρα μας μουσικά! Ποιος είπε ότι η προπαίδεια δεν είναι διασκεδαστική; Τραγουδήστε δυνατά και αν θέλετε χορέψτε την κιόλας!


   2. Και τώρα ας εξασκηθούμε στον πολλαπλασιασμό!
Προς τον πολλαπλασιασμό
Να υπολογίσεις τα γινόμενα
Συμπλήρωσε τον πίνακα
Ο ελληνικός πολλαπλασιασμός
Ο αλγόριθμος του πολλαπλασιασμού
   3. Μιας και αγαπάμε πολύ τη μυθολογία, σήμερα σκέφτηκα να ασχοληθούμε και μ' αυτή! Για να δούμε πόσο καλά θυμάστε τον τρωικό πόλεμο... Τρεις διαδραστικές ασκήσεις σας περιμένουν!
Διάλεξε τη σωστή απάντηση
Λύσε το σταυρόλεξο
Συμπλήρωσε τα κενά
    4. Και τώρα ώρα για ταινία! Αν έχετε καλαμπόκι, φτιάξτε ποπ κορν και απολαύστε τις περιπέτειες του Τρωικού πολέμου! Καλή προβολή!

Να είστε χαμογελαστοί και υγιείς!
Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 2η

  Γεια σας! Ελπίζω να ευχαριστηθήκατε τις χθεσινές "εργασίες". Ας δούμε τις σημερινές!

  1. Ας ξεκινήσουμε με λίγη γυμναστική! "Νους υγιής εν σώματι υγιεί". Το βίντεο είναι στα αγγλικά, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα τα πάτε περίφημα! Το μόνο που χρειάζεται να ξέρετε είναι ότι rest σημαίνει ξεκούραση. 


     2. Ας χαλαρώσουμε τώρα με λίγο διάβασμα... Το κείμενο αυτό μπορεί κάτι να σας θυμίσει... Γράψτε μου κάτω στα σχόλια, ποιο σημείο της ιστορίας σας άρεσε περισσότερο! Αν θέλετε μπορείτε να κάνετε και μια ζωγραφιά και να μου τη στείλετε.
Ο χιονάνθρωπος που δεν ήθελε να λιώσει
Αν δεν ανοίγει το link, κάντε αντιγραφή και επικόλληση. Πάλι θα πρέπει να επιλέξετε αριστερά από τη διεύθυνση της σελίδας το "i" και να πατήσετε "επιτρέπεται".
    3. Ώρα για μαθηματικά. Πάμε στο jele.gr, πατάμε είσοδος, Γ΄τάξη, μαθηματικά και λύνουμε τις ασκήσεις 13, 14 και 17.
Τα περιστέρια της πλατείας
Το δισκοπωλείο
Πολύχρωμα μπαλόνια
4. Μιας και μιλήσαμε για την κυκλοφοριακή αγωγή πριν λίγες μέρες, ας εξασκηθούμε λίγο, μέχρι να ξαναβγούμε στους δρόμους! 🙂 Συνεχίζουμε στο jele.gr και πάμε στη Μελέτη. Λύνουμε τις ασκήσεις 15 και 16.
Ο συγκοινωνιολόγος
Ο τροχονόμος
Καλά να περάσετε! Ραντεβού αύριο!
Κατερίνα Κάρκα

Εργασίες – ημέρα 1η

  Ας ξεκινήσουμε σήμερα με 4 εργασίες.

  1. Να παρακολουθήσετε στο πρώτο επεισόδιο της σειράς "Περιπέτειες στο πάρκο", από την εκπαιδευτική τηλεόραση.
  2. Να κάνετε τις ασκήσεις 31 και 32 από την πλατφόρμα jele.gr.

http://www.jele.gr/ (Είσοδος-> Γ' τάξη-> Γλώσσα-> 31 και 32)
Η ζούγκλα της αυλής
Το θρίλερ
Σε περίπτωση που δε σας επιτρέπει να μπείτε στην παραπάνω ιστοσελίδα, θα πρέπει να επιλέξετε αριστερά από τη διεύθυνση της ιστοσελίδας το "i" και να πατήσετε "επιτρέπεται".
    3. Να κάνετε τις ακόλουθες ασκήσεις για τις αντίθετες και σύνθετες λέξεις.
Αντίθετες λέξεις
Αντίθετες λέξεις
Σύνθετες λέξεις
  4. Να φτιάξετε ένα κολάζ με θέμα  "Μένουμε σπίτι". Χρησιμοποιήστε εικόνες από διαφημιστικά φυλλάδια, περιοδικά και ότι άλλο έχετε. Περιμένω να μου στείλετε τις δημιουργίες σας! 
Αν κάποια άσκηση σας δυσκολεύει ή δεν μπορείτε να την κάνετε σήμερα, μπορείτε να την κάνετε κάποια άλλη μέρα.
Καλή αρχή!
Κατερίνα Κάρκα

Skip to toolbar