SAFE WATER SPORTS – 1ο Συνέδριο Θαλασσοφυλάκων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  το 1ο Συνέδριο Θαλασσοφυλάκων του μη-κερδοσκοπικού Οργανισμού SAFE WATER SPORTS το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 17:00 με 20:00 στο  Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα» στο Φλοίσβο με την υποστήριξη του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση.  Στο Συνέδριο συμμετείχαν 13 σχολεία από όλη την Ελλάδα, τα οποία διακρίθηκαν για την αξιοποίηση του εκπαιδευτικού υλικού της βαλίτσας SAFE WATER SPORTS. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 150 σχολεία από όλες τις περιφέρειες τις Ελλάδας. Στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας διακρίθηκαν τα Δημοτικά Σχολεία Ασβεστόπετρας  και Ολυμπιάδας για τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν με τους μαθητές/τριες στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής. Στη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν οι εργασίες των σχολείων από τον εκπαιδευτικό που υλοποίησε το πρόγραμμα μέσα από εισήγηση και προβολή φωτογραφικού υλικού των δράσεων. Ακολούθησε ξενάγηση των μαθητών/μαθητριών που εκπροσώπησαν το σχολείο τους και συμμετείχαν σε ένα εξαιρετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει το Πλωτό Μουσείο «Νεράιδα». Ακολούθησε συζήτηση μεταξύ εκπαιδευτικών και του SAFE WATER SPORTS σχετικά με το πρόγραμμα και πιθανές βελτιώσεις για την επόμενη σχολική χρονιά.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του SAFE WATER SPORTS Παναγιώτης Πασχαλάκης, η εκπρόσωπος του  Πλωτού Μουσείου «Νεράιδα» Αθηνά Σπανάκη, η Υφυπουργός Παιδείας κα. Σοφία Ζαχαράκη, η Αργυρή Ολυμπιονίκης Υδατοσφαίρισης κα. Καραπατάκη Αγγελική και η  Χάλκινη Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοϊας, κα. Παπαδοπούλου Σοφία καθώς και  η  Υποδιευθύντρια Εθνικής Τράπεζα της Ελλάδος, Διεύθυνση Εταιρικής Διακυβέρνησης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Τράπεζας και του Ομίλου κα. Μπριλλάκη Μαίρη.

Οι βαλίτσες της SAFE WATER SPORTS ταξιδεύουν από σχολείο σε σχολείο με βασικό σκοπό τη δημιουργία μιας συνειδητοποιημένης και ασφαλούς σχέσης των μαθητών με τη θάλασσα και την πισίνα μέσω της θεωρητικής και βιωματικής εκπαίδευσης, με απώτερο στόχο τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών. Το SAFE WATER SPORTS είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2015 με κύριο σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό και τα θαλάσσια σπορ http://e-learning.safewatersports.gr/en/static/e-learning.

Iδρυτικός δωρητής του εκπαιδευτικού προγράμματος Safe Water Sports, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Μάγκου Νατάσα, Ambassador Safe Water Sports

Leave a Reply