Μένουμε ασφαλείς και δημιουργούμε με υλικά που έχουμε στο σπίτι μας

ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΑΛΑΤΟΖΥΜΗ

Η αλατοζύμη είναι ένα εύπλαστο υλικό με αλάτι και αλεύρι, που μοιάζει με την πλαστελίνη, αλλά μπορούμε να την ψήσουμε κιόλας στο φούρνο του σπιτιού μας κι έτσι να διατηρηθούν για πολλά χρόνια οι δημιουργίες των παιδιών.

Συνταγή

Υλικά: 
  • μισή κούπα αλάτι
  • μισή κούπα νερό
  • και μιάμιση κούπα αλεύρι

Εκτέλεση:  
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε. Μπορούμε να χρωματίσουμε κιόλας την αλατοζύμη μας με ό,τι χρώμα τέμπερες θέλουμε. Μπορούμε να τη χρωματίσουμε και μετά το ψήσιμο με ακρυλικά χρώματα, τέμπερα ή μανό.

Ψήνουμε την αλατοζύμη σε προθερμασμένο φούρνο στους 160-170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά αν είναι λεπτές οι κατασκευές μας ή για λίγο περισσότερο χρόνο, αν είναι πιο ογκώδεις. Καλό είναι να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο το ταψάκι μας και να έχουμε το νου μας, για να μην αρπάξουν.

  • Η αλατοζύμη, αν δεν την ψήσουμε, διατηρείται μέσα σε σακουλάκια τροφίμων ή τυλιγμένη με μεμβράνη κουζίνας στο ψυγείο. Δεν παθαίνει τίποτα για εβδομάδες ή και μήνες.

Καλώς ήρθατε στο ιστολόγιο μας παιδιά!

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι η επικοινωνία μας θα γίνεται μέσω της ιστοσελίδας του "e-me" και μέσω της τηλεδιάσκεψης καθημερινά καθ΄όλη τη διάρκεια της παραμονής μας στο σπίτι, λόγω των συνθηκών που βιώνουμε. Ας ευχηθούμε να κυλήσει ομαλά, προσφέροντας στα παιδιά γνώση και στιγμές δημιουργικής έκφρασης.