Το σπίτι μας – μέρος 3ο

Καλώς ήρθατε στο 3ο μάθημα με θέμα το ΣΠΙΤΙ μας!

Στο μάθημα αυτό θα μιλήσουμε για τους τεχνίτες που χτίζουν ένα σπίτι και για τα επαγγέλματα τους, τι υλικά χρησιμοποιούμε για να χτίσουμε ένα σύγχρονο σπίτι και ποιοι τεχνίτες δουλεύουν με το κάθε υλικό.

 

Ας ξεκινήσουμε!

 

ΒΗΜΑ 1ο  -  ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΓΕΡΑ ΘΕΜΕΛΙΑ: τα θεμέλια βρίσκονται κάτω από τη γη, δε φαίνονται και πάνω σε αυτά χτίζουμε τα σπίτι για να είναι γερά και δυνατά στις πλημμύρες, τον αέρα και τους σεισμούς.

ΒΗΜΑ 2ο  -  ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΕΛΕΤΟ: ο σκελετός, αποτελείται από τις κολώνες και γύρω από αυτόν χτίσουμε τους τοίχους, το ταβάνι και το πάτωμα.

ΒΗΜΑ 3ο  -  ΧΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΙΧΟΥΣ: οι τοίχοι χωρίζουν το σπίτι από τον έξω κόσμο όπως επίσης και δωμάτιο από δωμάτιο.

ΒΗΜΑ 4ο  -  ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΠΟΡΤΕΣ & ΠΑΡΑΘΥΡΑ: τα παράθυρα μας επιτρέπουν να βλέπουμε πέρα από τους τοίχους τον έξω κόσμο και οι πόρτες για να περνάμε από δωμάτιο σε δωμάτιο αλλά φυσικά και μέσα στο σπίτι.

ΒΗΜΑ 5ο  -  ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΚΕΠΗ & ΠΑΤΩΜΑ: η σκεπή είναι απαραίτητη γιατί μας προστατεύει από τις καιρικές συνθήκες και το πάτωμα για να μη πατάμε στο τσιμέντο ή το χώμα, συνήθως είναι από πλακάκια ή ξύλο.

Το σπίτι μας είναι έτοιμο και λείπουν μόνο τα έπιπλα για να μπορούμε να ζήσουμε μέσα σε αυτό!

 

 

Ας δούμε τώρα ποια ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ κάνουν αυτές τις δουλειές και ποιοι ΜΑΣΤΟΡΕΣ

 

Με πρώτο και καλύτερο τον Πολιτικό Μηχανικό που σχεδιάζει το σπίτι και επιβλέπει τις εργασίες!

 

 

Για να σκάψουμε τη γη χρειαζόμαστε ΣΚΑΠΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ που το δουλεύει ο ΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

 

 

 

Για να χτίσουμε τα θεμέλια χρειαζόμαστε ΤΣΙΜΕΝΤΟ και φυσικά έναν καλό ΧΤΙΣΤΗ

 

 

 

 

Για τον σκελετό θα χρειαστούμε ΞΥΛΑ και έναν ΞΥΛΟΥΡΓΟ

 

 

Για τους τοίχους ΤΟΥΒΛΑ και για άλλη μια φορά τον ΧΤΙΣΤΗ

 

 

Για παράθυρα & πόρτες που βρίσκουμε έτοιμα σε μαγαζιά θα χρειαστούμε έναν ΑΛΟΥΜΙΝΑ και για σκεπή & πάτωμα και πάλι θα χρειαστούμε τον ΞΥΛΟΥΡΓΟ

Όμως δεν τελειώνει εδώ το σπίτι, θα χρειαστεί και ένας ΥΔΡΑΥΛΙΚΟΣ για να συνδέσει σωλήνες για να έχουμε νερό και ένας ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ για να περάσει τα καλώδια προκειμένου να έχουμε ρεύμα!