Η “ώρα του κώδικα” για εκμάθηση προγραμματισμού Η/Υ!

Επισκευθείτε την ιστοσελίδα που θέλει να προωθήσει την εκμάθηση της υπολογιστικής σκέψης και του προγραμματισμού σε όλα τα παιδιά του κόσμου! Με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την στήριξη των μεγαλύτερων εταιριών πληροφορικής αυτός ο ιστότοπος περιέχει πολλές δραστηριότητες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες για παιδιά όλων των ηλικιών.

https://hourofcode.com/gr/learn

Saferinternet για ενα πιο ασφαλές διαδίκτυο!

Ιστοχώρος Δράσης Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στον ιστοχώρο θα βρείτε χρήσιμες πληροφορίες, ειδήσεις και συμβουλές σε σχέση με την ορθή και ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου, και άλλων διαδραστικών τεχνολογιών από τους ανήλικους. H δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα Safer Internet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,  χρηματοδοτείται δε αποκλειστικά από την Ε.Ε. και τους χορηγούς της.
URL: http://www.saferinternet.gr/

GCompris για διδακτικές δραστηριότητες!

Το GCompris είναι μια σουίτα εκπαιδευτικού λογισμικού και αποτελείται από ένα μεγάλο πλήθος δραστηριοτήτων για παιδιά δημοτικού. Μερικές από τις δραστηριότητες αν και έχουν παιγνιώδη χαρακτήρα, ωστόσο διατηρούν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό. Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια κατηγοριοποίηση μερικών δραστηριοτήτων του GCompris:

  •   ανακάλυψη του υπολογιστή: πληκτρολόγιο, ποντίκι, ...
  •   άλγεβρα: πίνακας μνήμης, αρίθμηση, πίνακας διπλής καταχώρησης, είδωλα γεωμετρικών σχημάτων, ...
  •   επιστήμη: λειτουργία διώρυγας, ο κύκλος του νερού, υποβρύχιο, ηλεκτρικά κυκλώματα, ...
  •   γεωγραφία: τοποθέτησε τις χώρες στο χάρτη
  •   παιχνίδια: σκάκι, μνημονικές τεχνικές, σύνδεσε 4, oware, sudoku, ...
  •   ανάγνωση: εξάσκηση των αναγνωστικών δεξιοτήτων
  •   άλλα: εκμάθηση της ώρας, παζλ με διάσημους πίνακες ζωγραφικής, διανυσματική σχεδίαση.

Εγκαταστήστε το δωρεάν εδώ: https://gcompris.net/downloads-el.html

Tux Paint για ζωγραφική και όχι μόνο!

Το Tux Paint είναι ένα ελεύθερο πρόγραμμα ζωγραφικής για παιδιά δημοτικού. Συνδυάζει μια εύχρηστη διεπαφή, διασκεδαστικά εφέ ήχου, και μια ενθαρρυντική μασκότ κινούμενων σχεδίων, η οποία καθοδηγεί τα παιδιά καθώς χρησιμοποιούν το πρόγραμμα. Τα παιδιά έχουν στη διάθεσή τους ένα κενό καμβά και μια ποικιλία εργαλείων σχεδίασης που βοηθούν τη δημιουργικότητά τους.

Κατεβάστε το ελεύθερα εδώ: http://www.tuxpaint.org/download/