15/05/2020

Γεια σας δευτεράκια μου. Έφτασε πάλι η Παρασκευή. Γρήγορα περνούν οι εβδομάδες... Για σήμερα και το Σαββατοκύριακο, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προέβλεψε καύσωνα, που σημαίνει ότι η θερμοκρασία θα είναι κοντά στους 40 βαθμούς Κελσίου. Με λίγα λόγια "θα σκάσουμε"! Η θάλασσά μας δυστυχώς είναι γεμάτη από "κομπολόγια", αυτά τα θαλασσινά πλάσματα που δεν είναι επικίνδυνα, αλλά είναι αρκετά ενοχλητικά... Οπότε δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να πάμε. Όπως και να έχει πάντως, θα ξεκουραστούμε.

Λύσεις χθεσινών ασκήσεων: Γλώσσα και Μαθηματικά.

Γλώσσα 

Για σήμερα στη Γλώσσα θα κάνουμε επαναληπτικές ασκήσεις σχετικές με τα επίθετα που θα βρούμεεδώ.

Μαθηματικά

Χτες στα Μαθηματικά μάθαμε να διαβάζουμε στο ρολόι την "ώρα ακριβώς" (κεφ. 47). Κάναμε όλες τις ασκήσεις στις σελίδες 50 - 51 του βιβλίου (β΄ τεύχος) και 20 - 21 στο Λεπτό (δ΄ τεύχος).
Πριν κάνουμε τις ασκήσεις κόψαμε το ρολόι που υπάρχει στο τέλος του α΄ τεύχους του βιβλίου Μαθηματικών και στερεώσαμε στο κέντρο τους δείκτες με διπλόκαρφο ή πινέζα. Θα χρησιμοποιήσουμε το ρολόι για να σχηματίσουμε μόνοι μας των ώρα.

Παραθέτω εδώ τις λύσεις των ασκήσεων:

Ασκήσεις: Να κάνετε τις ασκήσεις που θα βρείτε εδώ (Για κινητά πατήστε εδώ).

Στο μάθημα χρησιμοποιήσαμε την παρακάτω ηλεκτρονική εφαρμογή που θα βρείτε εδώ για να παίξετε.

Επίσης μπορείτε να βρείτε κι εδώ ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι για την ώρα (Πατήστε το Level 1 στις ρυθμίσεις αριστερά και γράψτε την ώρα με μορφή π.χ. 8 : 00).

Σας αφήνω με ένα ωραίο βιβλίο για να διαβάσετε το Σαββατοκύριακο.

Πατήστε εδώ

Μέχρι αργότερα που έχουμε μάθημα Webex σας χαιρετώ
Η δασκάλα σας 
Ευαγγελία Νάκου

Leave a Reply