28/05/2020

Δευτεράκια μου καλημέρα! Τελευταία ανάρτηση σήμερα πριν την επιστροφή μας στο σχολείο! Το blog αυτό μάς πρόσφερε μεγάλη βοήθεια κατά τη διάρκεια της απουσίας μας από το σχολείο. Και θα συνεχίσει να υπάρχει ως βοηθητικό εργαλείο για βίντεο, ηλεκτρονικές ασκήσεις ή πρόσθετες πληροφορίες που θα χρειαστούμε για τα μαθήματά μας στην τάξη. Έτσι, κάποιες φορές θα σας ζητώ να μπαίνετε σε αυτό αν χρειάζεται.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τα παιδιά και τους γονείς της τάξης μου, που τόσο πρόθυμα παρακολουθούσαν καθημερινά τις αναρτήσεις κι έκαναν τις ασκήσεις σε συνδυασμό με την τηλεδιάσκεψη όλο αυτό το διάστημα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε τα μαθήματά μας από απόσταση. Να είστε όλοι καλά!

Λύσεις χθεσινών ασκήσεων: Γλώσσα και Μαθηματικά.

Γλώσσα

Χτες στο μάθημα Webex ξαναδιαβάσαμε μερικά από τα κείμενα του κεφαλαίου "Χρήσιμες οδηγίες" που είχαμε κάνει το Πάσχα και επισημάναμε σε αυτά την Προστακτική του Ενεστώτα (σελ. 45 - 48, Βιβλίο, γ΄ τεύχος). Έπειτα κάναμε την άσκηση 1 στη σελ. 57 στο Λεπτό (β΄ τεύχος) και γράψαμε στο Τετράδιο Γραπτού Λόγου τις οδηγίες για να φτιάξουμε φρουτοσαλάτα. Έπειτα μάθαμε την ώρα "και τέταρτο" και "παρά τέταρτο" παίζοντας στο ηλεκτρονικό παιχνίδι που θα δείτε παρακάτω και φτιάχνοντας την ώρα στα δικά μας χάρτινα ρολόγια. Ολοκληρώσαμε τη δραστηριότητα κάνοντας την άσκηση 9 στη σελ. 19 του Λεπτού (β΄ τεύχος). Παραθέτω εδώ τις λύσεις:

 Τετράδιο Γραπτού Λόγου

 

Πατήστε εδώ για να δείτε το ηλεκτρονικό παιχνίδι για την ώρα.
Θα σας κάνει καλό να εξασκηθείτε λίγο ακόμα.
Να κάνετε τις ασκήσεις: Προστακτική (ΠΡΟΣΟΧΗ: στην Προστακτική Ενεστώτα λέμε π.χμαγείρευε - μαγειρεύετε ΟΧΙ μαγείρεψε - μαγειρέψτε, δηλαδή κρατάμε το θέμα του Ενεστώτα: μαγειρεύω) και ώρα. (Θα τα διορθώσουμε τη Δευτέρα στο σχολείο, οπότε δε σας στέλνω τις λύσεις).
Τη Δευτέρα να έχετε μαζί σας
  • Γ΄ τεύχος Γλώσσας και β΄ τεύχος Λεπτού
  • Β΄ τεύχος Μαθηματικών και δ΄ τεύχος Λεπτού
  • Το χάρτινο ρολόι
  • Τα τετράδιά σας (Πρόχειρο, Γλώσσας, Μαθηματικών).
  • Όλα τα βιβλία και τετράδια που αφήναμε κάτω από το θρανίο (Ευρετήριο, Μελέτη Περιβάλλοντος, Ανθολόγιο, Τετράδιο Γραπτού Λόγου) για να τα βάλουμε στη θέση τους.
  • Την κασετίνα σας.
Σας αφήνω με ένα ωραίο βιβλίο για να διαβάσετε το Σαββατοκύριακο αν θέλετε. Πατήστε εδώ.
Μέχρι τη Δευτέρα που θα τα πούμε και πάλι από κοντά σας φιλώ
Η δασκάλα σας
Ευαγγελία Νάκου

Leave a Reply