Loading...
Επικαιρότητα

Η Breeze Airways ενδιαφέρεται για ένα πιο μεγάλο Airbus A220

Οι προγραμματισμένες διεθνείς υπηρεσίες βρίσκονται ψηλά στη λίστα επιθυμιών της αεροπορικής εταιρείας.

Η Breeze Airways, η αεροπορική εταιρεία που κάνει αντίθετους ανέμους ως μια νέα αμερικανική εταιρεία εξαιρετικά χαμηλού κόστους, υπενθύμισε στην Airbus ότι ενδιαφέρεται για μια εκτεταμένη έκδοση του δημοφιλούς A220-300. Η αεροπορική εταιρεία έχει ήδη 23 A220-300 σε υπηρεσία , με σχεδόν 70 σε παραγγελία. Η Breeze Airways έχει αποσύρει ήδη τα 16 Embraer E190 και E195 που κατείχε και αναζητά έμπνευση στην Airbus.

Breeze Airways Airbus A220

Με περισσότερα αεροσκάφη να αναμένεται να φτάσουν πριν από το τέλος του έτους, ο στόλος αναμένεται να φτάσει τα 32 A220 και να ξεπεράσει τα 90 έως το 2028.

Ο πρόεδρος της Breeze Tom Doxey μίλησε για τις φιλοδοξίες της αεροπορικής εταιρείας. Ο Doxey σημείωσε ότι η μετάβαση σε άλλη παραλλαγή αεροσκάφους θα ήταν εξαιρετικά απίθανη. Ωστόσο, αυτό δεν εμποδίζει τον αερομεταφορέα να εξετάσει εναλλακτικά σχέδια σε σχέση με το εξαιρετικά δημοφιλές A220, όπως μια "τεντωμένη" έκδοση, που θα μπορούσε να ενδιαφέρει την αεροπορική εταιρεία με έδρα τη Γιούτα:

"Εάν η Airbus αποφασίσει τελικά -και υπάρχουν ορισμένοι περιπλοκοί γύρω από αυτό- να παράγει τη μεγαλύτερη έκδοση του A220, το -500 ή όπως αλλιώς θέλετε να το ονομάσετε, νομίζω ότι αυτό θα μπορούσε να είναι ένα συναρπαστικό αεροπλάνο για εμάς."

Επίδειξη Airbus A220-300 που αναχωρεί από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ KUL

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Breeze δείχνει ενδιαφέρον να ταξιδέψει πιο μακριά. Ο ιδρυτής της αεροπορικής εταιρείας, ο οποίος είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στην επιτυχία των JetBlue, WestJet, Morris Air και Azul Brazilian Airlines, συνέχισε να ξεπερνά τα όρια στην αεροπορία και έδωσε σήμα στην Breeze ότι ενδιαφέρεται για αεροσκάφη που θα μπορούσαν να πετάξουν ίδια απόσταση με το A321LR, που είναι περίπου . Θα μπορούσαμε να δούμε το Breeze τελικά στην Ευρώπη;

Πηγή: https://simpleflying.com/breeze-airways-interest-stretched-airbus-a220-variant/

12/05/2024

Leave a Reply