Loading...
Επικαιρότητα

KLM Boeing 777 εκτράπηκε στην Άγκυρα μετά από ένδειξη πυρκαγιάς φορτίου

Πτήση της KLM που εκτελούσε ένα Boeing 777-200ER εκτράπηκε στις 6 Μαΐου προκαλώντας απρογραμμάτιστη προσγείωση στο αεροδρόμιο της Άγκυρας (ESB) της Τουρκίας μετά από ενδείξεις πυρκαγιάς στο φορτίο. Σύμφωνα με το Aviation24.be , το αεροσκάφος (PH-BQB) εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στη Σαγκάη ως KL895 και πετούσε πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα όταν έγινε η προειδοποίηση.

Προσγείωση Boeing 777-200 της KLM Royal Dutch Airlines

Η πτήση ήταν περίπου 140 ναυτικά μίλια βόρεια-βορειοανατολικά από την Άγκυρα όταν το πλήρωμα αποφάσισε να κάνει εκτροπή για την απρογραμμάτιστη προσγείωση. Η Aviation Herald ανέφερε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε στον αεροδιάδρομο 03R της Άγκυρας περίπου 25 λεπτά μετά την εκτροπή του. Μετά την προσγείωση στο, το αεροσκάφος επιθεωρήθηκε και οι παρευρισκόμενες υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης δεν βρήκαν στοιχεία πυρκαγιάς, ζέστης ή καπνού. Οι πυρκαγιές επί του σκάφους μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την απώλεια ενός αεροσκάφους. Πρόσφατα, πτήση της Delta Air Lines είχε μικρή φωτιά λόγω μηχανικής δυσλειτουργίας.

Έπειτα από έξι ώρες, το αεροσκάφος εγκρίθηκε για απογείωση και επέστρεψε στο Άμστερνταμ. Μετά από τρεις ημέρες, παρατηρήθηκε ότι το αεροσκάφος ξεκίνησε ξανά τις πτήσεις προς την Πόλη του Μεξικού - επομένως φαίνεται ότι δεν υπήρχε τίποτα σημαντικό με το αεροσκάφος. Σύμφωνα με το Planespotters.net , το αεροσκάφος παραδόθηκε στην KLM το 2003 και είναι πλέον 20,6 ετών.

Ένας στόλος αεροσκαφών KLM στο αεροδρόμιο AMS

Παραμένει ασαφές ποια ήταν η εμπειρία των επιβατών κατά τη διάρκεια της καθυστέρησης. Ωστόσο, ένα άλλο KLM 777-200ER, εγγεγραμμένο ως PH-BQE έκανε μια περιστροφή για τη διαδρομή Άμστερνταμ-Άγκυρα-Άμστερνταμ το ίδιο βράδυ. Υποτίθεται ότι αυτό το δεύτερο αεροσκάφος πέταξε στην Τουρκία, παρέλαβε τους καθηλωμένους επιβάτες και τους επέστρεψε στο Άμστερνταμ.

Πηγή: https://simpleflying.com/klm-boeing-777-diverts-ankara-cargo-fire-indication/

13/05/2024

Leave a Reply