Παρασκευή 12 Απριλίου

Γλώσσα

  1. Αντιγραφή (2 φορές) - Ορθογραφία: τα τροπικά επιρρήματα: δυνατά, ευχάριστα, γρήγορα, σύντομα, αργά, απαλά, πρόχειρα, όμορφα
  2.  Φύλλο εργασίας επανάληψης στα ουδέτερα ουσιαστικά: μπορούμε να το βρούμε εδώ: https://files.e-me.edu.gr/s/qfHz4MDLrMpYrzn Κάνουμε μόνο τις ασκήσεις 2 και 3.
  3. Φύλλο εργασίας για τα τροπικά επιρρήματα: μπορούμε να το βρούμε εδώ: https://files.e-me.edu.gr/s/2xwjs9ZDCZgeQDw
  4. Μπλε τετράδιο "Εργασιών": Γράφουμε το άρθρο για την εφημερίδα μας.
  5. Ξεκινάμε, λοιπόν, τη διαδικασία, για να εκδώσουμε την εφημερίδα μας. Τα παιδιά έχουν μαζί τους ένα χαρτί με πιθανά θέματα. Κάθε παιδί έχει αναλάβει ένα θέμα. Θα είναι καλό να γράψουν γι' αυτό. Σε αυτό μπορούν τα παιδιά να έχουν βοήθεια από τους γονείς τους: μπορείτε να συζητήσετε για το θέμα πριν γράψουν, να τους δώσετε ιδέες για το τι θα γράψουν και, όταν τελειώσουν, να τα βοηθήσετε να διορθώσουν τα γραπτά τους (μη φοβηθείτε να τους πείτε ότι κάτι δε φαίνεται ωραίο ή ότι κάτι πρέπει να ξαναγραφτεί). Το μόνο που δεν πρέπει οι γονείς να κάνουν είναι να γράψουν μόνοι τους τα άρθρα των παιδιών. Αν κάποιο παιδί δυσκολευτεί πολύ ή δε θέλει να το κάνει, μπορεί να το αφήσει για αργότερα (για το επόμενο τεύχος) ή να το συζητήσει μαζί μου τη Δευτέρα στο σχολείο.

 

Μαθηματικά

Δεν προχωρήσαμε παρακάτω, οπότε έχουμε τα ίδια που είχαμε χθες.

Leave a Reply