ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ!!!

ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου 2020 μέχρι και την Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020 επαναλειτουργεί το σχολείο μας. Τα παιδιά κάθε τμήματος θα είναι χωρισμένα σε δύο υποτμήματα. Τα μισά υποτμήματα θα έρθουν την ερχόμενη εβδομάδα Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή, ενώ τα άλλα μισά θα έρθουν Τρίτη – Πέμπτη. Την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν τις αντίθετες ημέρες ( δηλαδή αυτά που ήρθαν Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή θα έρθουν Τρίτη – Πέμπτη, ενώ αυτά που ήρθαν Τρίτη – Πέμπτη θα έρθουν Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή). Οι γονείς που δεν επιθυμούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο επειδή στην οικογένειά τους υπάρχει κάποιο άτομο που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, παρακαλούνται να συμπληρώσουν μία Υπεύθυνη Δήλωση (π.χ. του ν.105) και να την καταθέσουν στο σχολείο (αυτοπροσώπως ή και ηλεκτρονικά). Θα παρακαλούσαμε όμως η κατάθεση της Υ.Δ. αυτής να είναι κατά κάποιον τρόπο δεσμευτική επειδή με βάση αυτές τις Υ.Δ. θα γίνει και ο επαναπρογραμματισμός των υποτμημάτων στη συνέχεια.

  •  Τα παιδιά προσέρχονται στο σχολείο 8:00 π.μ. - 8:10 π.μ. (δεν θα λειτουργήσει η Πρωινή Ζώνη ) και εισέρχονται στο σχολείο ως εξής:

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄ και Γ΄ τάξεων από τη μικρή είσοδο, από την οποία και θα αποχωρούν μετά το τέλος των μαθημάτων.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων, όπως και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Αγίας Άννας που μεταφέρονται με το λεωφορείο, από τη μεγάλη είσοδο, από την οποία και θα αποχωρούν μετά το τέλος των μαθημάτων.

Οι γονείς παραδίδουν τα παιδιά τους στην είσοδο και δεν εισέρχονται στο προαύλιο.

Θερμή παράκληση: Να αποφύγουμε το συνωστισμό μπροστά από τις εισόδους του σχολείου.

Το λεωφορείο θα εκτελεί κανονικά (τις ίδιες ώρες αναχώρησης και άφιξης) το καθημερινό δρομολόγιο από την Αγία Άννα προς το σχολείο και αντίστροφα.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί τα παραλαμβάνουν και τα οδηγούν στις αίθουσες διδασκαλίας. Οι μαθητές δε συγκεντρώνονται στο προαύλιο και δεν τελείται σε αυτό η πρωινή προσευχή, αλλά στις αίθουσες διδασκαλίας. Θα υπάρχουν – καθημερινά – εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί και στις δύο εισόδους, και στο προαύλιο, και στα δύο κλιμακοστάσια και των δύο ορόφων, και στις τουαλέτες των μαθητών.

  • Οι μαθητές και μαθήτριες θα πρέπει να έχουν μαζί τους: μπουκάλι με νερό (καθώς απαγορεύεται να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση, σύμφωνα με τις συστάσεις του Ε.Ο.Δ.Υ.), δεκατιανό φαγητό (η λειτουργία του κυλικείου είναι σε αναστολή σύμφωνα με τις συστάσεις του Ε.Ο.Δ.Υ) και καπέλο για τον ήλιο. Καλό είναι να έχουν μαζί τους ατομικά αντισηπτικά (το σχολείο διαθέτει σύμφωνα με τις οδηγίες σε όλους τους χώρους) και χαρτομάντιλα.
  • Στις αίθουσες διδασκαλίας έχουν προβλεφθεί όλα τα μέτρα για την τήρηση των αποστάσεων μεταξύ των μαθητών. Όλα τα μαθήματα (και των ειδικοτήτων) θα διδάσκονται στην αίθουσα κάθε τμήματος, εκτός της Φυσικής Αγωγής.
  • Τα παιδιά θα κάνουν διάλειμμα σε προκαθορισμένους χώρους του προαυλίου υπό την επίβλεψη ενός εκπαιδευτικού για κάθε τάξη και πάντα τηρώντας τις αποστάσεις. Σε περίπτωση βροχόπτωσης το διάλειμμα θα γίνεται στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου με τις απαραίτητες βέβαια προφυλάξεις.
  • Μετά το τέλος του διαλείμματος οι μαθητές θα οδηγούνται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς στις αίθουσες διδασκαλίας τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας. Σημειώνεται ότι οι αίθουσες διδασκαλίας και οι κοινόχρηστοι χώροι θα καθαρίζονται δύο φορές ημερησίως.
  • Δεν θα λειτουργήσει το Ολοήμερο. Η αποχώρηση όλων των μαθητών θα γίνεται στις 13:15 από τις προβλεπόμενες εξόδους υπό την επίβλεψη των υπεύθυνων εκπαιδευτικών και πάντα τηρώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.
  • Απαγορεύεται οποιαδήποτε ανταλλαγή αντικειμένων, οπότε το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του τα απαραίτητα (μολύβια, γόμες, κλπ) γιατί δεν θα υπάρχει η δυνατότητα δανεισμού.
  • Λόγω συνθηκών η σχολική δανειστική βιβλιοθήκη δε θα λειτουργήσει. Παρακαλούμε να επιστρέψουν οι μαθητές τα βιβλία που έχουν δανειστεί στους εκπαιδευτικούς των τάξεών τους.
  • Είναι πολύ πιθανό τη Δευτέρα να ξεκινήσει πάλι η διανομή των σχολικών γευμάτων (έχουμε στείλει τις απαραίτητες καταστάσεις στην εταιρία και περιμένουμε ειδοποίηση από αυτήν). Γι΄ αυτό παρακαλούνται οι μαθητές που συμμετέχουν, να έχουν μαζί τους την απαραίτητη τσάντα για την ασφαλή μεταφορά τους στο σπίτι, όπου και θα καταναλώνονται.
  • Θεωρούμε αυτονόητο ότι όσοι γονείς παρατηρήσουν ανησυχητικά συμπτώματα στο παιδί τους (π.χ. πυρετό, βήχα κλπ) δεν πρέπει να το στείλουν στο σχολείο.
  • Οι δύο πρώτες ημέρες, Δευτέρα και Τρίτη, ίσως φανούν λίγο διαφορετικές σε όλους μας, αλλά πιστεύουμε ότι με συνεργασία και αλληλοκατανόηση θα καταφέρουμε να βρούμε και πάλι τους ρυθμούς μας και να διαφυλάξουμε την υγεία όλων μας: μαθητών, εκπαιδευτικών, γονέων.

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννη Ρέντη

Για την προετοιμασία των μαθητών...

Leave a Reply