Η γιορτή της μητέρας

Χρόνια πολλά μητέρα, μαμά,

 

μανούλα!

 

Δικό σου παιδί ξεχωριστό,

 

μια ζωή θα σ'αγαπώ!

Α. Κατασκευές για τη γιορτή της μητέρας

 

1.Γίνομαι μια πεταλούδα για τη μαμά μου!

Με λίγο χαρτί, το περίγραμμα των χεριών και μια μικρή φωτογραφία μπορούμε να φτιάξουμε υπέροχες πεταλούδες για να χαρεί η μαμά! Μια εύκολη κατασκευή που θα ευχαριστηθείτε! Μπορείτε να κόψετε ένα στρόγγυλο κομμάτι χαρτί και στη συνέχεια ένα ακόμα για το σώμα της πεταλούδας και είστε έτοιμοι!

 

2.Φτιάχνω μια υπέροχη κάρτα λουλούδι για τη γιορτή της μητέρας!

Κόβοντας ένα φύλλο χαρτί σε μικρές λωρίδες, μπορούμε να κάνουμε μια υπέροχη κατασκευή κάρτα για την μαμά! Βάζουμε αν θέλουμε την φωτογραφία μας και εδώ!

Οδηγίες στο EasyPeasyFun

3.Φτιάχνω μια κάρτα ανθισμένο λουλούδι για την μητέρα! Μια ακόμα πιο εύκολη κατασκευή που μπορεί να συνδυαστεί και με μεγαλύτερα παιδιά ή και με τον πατέρα, είναι η παρακάτω. Αφήνουμε τα παιδιά να φτιάξουν ένα όμορφο λουλούδι με το περίγραμμα των παιδιών και στη στη συνέχεια το δίνουμε στη μαμά!

Οδηγίες στο EasyPeasyFun

4.Φτιάχνω μια ζωντανή ανθοδέσμη! Φτιάξτε μια εντυπωσιακή ανθοδέσμη για την μαμά! Το χέρι είναι σαν να ζωντανεύει, μικροί και μεγάλοι θα ενθουσιαστούν! Τα υλικά απλά και οικονομικά: χαρτί, χαρτόνι, ψαλίδι και έτοιμο !    https://www.oneirovates.com/

www.thinglink.com/scene/1308058581349695489?fbclid=IwAR2o72Sy3xpdNqOobR293xLfzNada78wXewrdemfC_NUDiZU2f8gYQPhbyQ

(μαρκάρω, αντιγραφή και επικόλληση)

Στο παρακάτω βίντεο δείτε πως συμπεριφέρονται οι άλλες μανάδες.  Τι παρατηρείτε;  Αναγνωρίζετε τα ζώα; Είναι αξιοθαύμαστο  πως κάθε είδος στον πλανήτη έχει την μητρότητα για κοινό στοιχείο.

http://https://safeYouTube.net/w/O70C

Ένα μουσικοκινητικό δρώμενο για την μητέρα!

Το συγκεκριμένο τραγούδι εξυμνεί την μητέρα μας σαν σούπερ ήρωα και φυσικά...λατρεύουμε την μαγειρική της!

http://safeYouTube.net/w/tX4C

                                  http://https://safeYouTube.net/w/XT4C

Μυρωδάτη άνοιξη

Παιδιά είμαστε στον τελευταίο μήνα της άνοιξης και δεν μας δόθηκε η ευκαιρία να γράψουμε γι αυτήν την πανέμορφη , γεμάτη λουλούδια, εποχή. Θα ήθελα να της κάνουμε ένα αφιέρωμα. Βλέποντας το λουλούδι που σας έστειλα, να γράψουμε ένα κείμενο με τις προτάσεις που υπάρχουν στα πέταλα και να βάλουμε ως τίτλο αυτό που είναι γραμμένο στα φύλλα. Στο  τέλος γράψτε μου πώς αισθάνεστε και γιατί.  Αν μπορέσετε γράψτε εδώ αλλιώς στο τετράδιο .