Skip to toolbar

Οδηγίες για την επιστροφή μας στο σχολείο

Αγαπημένα μου παιδιά,

Παρασκευή σήμερα και τη Δευτέρα επιστρέφουμε, επιτέλους, στο σχολείο μας. Δε θα έχει μαθήματα για σήμερα, παρά μόνο θα υπενθυμίσω τις οδηγίες που έστειλα και με e-mail στους γονείς σας.

  1. Μπορείτε να φοράτε μάσκα ή προσωπίδα, χωρίς να είναι υποχρεωτικό.
  2. Κρατάμε ΠΑΝΤΑ 1,5 μέτρο απόσταση από τους συμμαθητές και τη δασκάλα μας, τόσο μέσα στην τάξη, όσο και στο διάλειμμα ή στις τουαλέτες.
  3. Πλένουμε τα χέρια μας σε ΚΑΘΕ διάλειμμα και βάζουμε αντισηπτικό στα χεράκια, σε κάθε είσοδο και έξοδο από την τάξη.
  4. Δεν αγγίζουμε το πρόσωπό μας για ΚΑΝΕΝΑ λόγο.
  5. Δεν δανειζόμαστε μολύβια, γόμες, μαρκαδόρους από τους συμμαθητές και τη δασκάλα μας. Αν μας πέσει ένα μολύβι στο πάτωμα, το σκουπίζουμε με μαντιλάκι και μετά βάζουμε αντισηπτικό στα χέρια μας. Ιδανικά φροντίστε να έχετε 2-3 μολύβια και γόμες στην κασετίνα σας.
  6. Φροντίστε, επίσης, να φέρνετε όλα τα τετράδια και τα βιβλία μαζί σας διότι δεν θα δίνουμε φωτοτυπίες. Θα αντιγράφουμε τις ασκήσεις από τον πίνακα για λόγους ασφαλείας.
  7. Θα κάνουμε διαλείμματα σε διαφορετικές ώρες, όπως διαμορφωθεί από τη διεύθυνση του σχολείου, για να μην είμαστε πολλά παιδάκια έξω στο προαύλιο. 

Μου έχετε λείψει πάρα πολύ! Όμως, παρόλο τον ενθουσιασμό μου που θα σας ξαναδώ, θα πρέπει να τηρήσουμε τις αποστάσεις και δε θα ήθελα κανένα παιδάκι να το ξεχάσει αυτό.

Σας περιμένω με χαρά στην τάξη μας!

Πέμπτη 28 Μαΐου 2020

Καλημέρα παιδάκια!

Σήμερα θα τελειώσουμε τους άθλους του Ηρακλή. Μπορείτε να διαβάσετε τα μαθήματα από τη σελίδα 33 έως την 40 και στη συνέχεια να παίξετε τα παιχνίδια! Καλή επιτυχία!!!

1.Και άλλοι άθλοι σελ 33

2.Και άλλοι άθλοι σελ 33

3.Ο Κέρβερος του Άδη και τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων σελ 36

4.Ο Κέρβερος του Άδη και τα χρυσά μήλα των Εσπερίδων σελ 36

5.Το τέλος του Ηρακλή σελ 38

6.Το τέλος του Ηρακλή σελ 38

7.Βάλε στη σωστή χρονολογική σειρά τους άθλους του Ηρακλή

8.Παιχνίδι μνήμης με τον Ηρακλή

9.Ερωτήσεις για την ενότητα Ηρακλής

Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Καλημέρα παιδιά!

Για σήμερα θέλω να διαβάσετε πολύ προσεκτικά το μάθημα στη σελίδα 56-57 του βιβλίου της γλώσσας κι έπειτα να απαντήσετε πολύ προσεκτικά στις παρακάτω ερωτήσεις κατανόησης.

Αφού μελετήσετε με προσοχή τη σελίδα 58 κάνετε τις παρακάτω ασκησούλες

 

Δευτέρα 25 Μαΐου 2020

Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα! Συνεχίζουμε την επανάληψη στις αντωνυμίες που έχουμε μάθει μέχρι τώρα με απλές, εύκολες και διασκεδαστικές ασκησούλες!

1.Για να θυμηθείς τις κτητικές αντωνυμίες άνοιξε το βιβλίο σου (Β τεύχος) στη σελίδα 30

2 Για να θυμηθείς τις προσωπικές αντωνυμίες άνοιξε το βιβλίο σου στη σελίδα 22-23

3

4

5. Διάλεξε τη σωστή απάντηση. Τι μέρος του λόγου είναι η λέξη με τα έντονα γράμματα;

Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

Καλημέρα παιδιά!

Συνεχίζουμε την επανάληψη στα μαθηματικά μας

Για σήμερα σας έχω ένα φύλλο εργασίας με επανάληψη στις τέσσερις πράξεις καθώς και μερικά προβλήματα σχετικά. Για να το δείτε κάντε κλικ εδώ.

Μπορείτε να αντιγράψετε τις ασκήσεις στο πράσινο τετράδιο κι έπειτα να τις λύσετε με προσοχή. Θυμηθείτε να διαβάζετε προσεκτικά τα προβλήματα πολλές φορές και έπειτα να προσπαθήσετε να τα λύσετε!

Όταν τελειώσετε, και μόνο τότε, μπορείτε να δείτε τις λύσεις εδώ. Είμαι σίγουρη ότι θα τα πάτε περίφημα!

Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Καλημέρα παιδάκια!

Σήμερα θα θυμηθούμε τους άθλους του Ηρακλή. Μπορείτε να διαβάσετε τα μαθήματα από τη σελίδα 23 έως την 32 και στη συνέχεια να παίξετε τα παιχνίδια! Καλή επιτυχία!!!

1.Η γέννηση του Ηρακλή σελ 23 2.Η γέννηση του Ηρακλή σελ 23 3.Το λιοντάρι της Νεμέας σελ 26 4.Η Λερναία Ύδρα σελ 28 5.Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα,οι Στυμφαλίδες όρνιθες,οι στάβλοι του Αυγεία σελ 30 6.Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα,οι Στυμφαλίδες όρνιθες,οι στάβλοι του Αυγεία σελ 30 7.Το ελάφι με τα χρυσά κέρατα,οι Στυμφαλίδες όρνιθες,οι στάβλοι του Αυγεία σελ 30

Τετάρτη 20 Μαΐου 2020

Καλημέρα παιδιά! Η e-me είναι πάλι σε λειτουργία οπότε σήμερα θα θυμηθούμε τις προσωπικές αντωνυμίες καθώς και πώς τις ξεχωρίζουμε από τα άρθρα!

1.  Θεωρία σε συνδυασμό με ασκήσεις. Κάνε κλικ στα βελάκια για να προχωράς την παρουσίαση.

2.

3.

4.

 

Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Καλημέρα παιδιά!

Σήμερα θα θυμηθούμε τον πολλαπλασιασμό.

Αφού δείτε το βίντεο εδώ πολύ προσεκτικά κάντε τους πολλαπλασιασμούς που θα βρείτε εδώ, αφού τους αντιγράψετε στο πράσινο τετράδιο.  

Στη συνέχεια κάντε αυτοδιόρθωση. Οι απαντήσεις είναι εδώ

Σας φιλώ!

Δευτέρα 18 Μαΐου 2020

Καλημέρα παιδιά και καλή εβδομάδα!

Επειδή την προηγούμενη εβδομάδα αλλά και το Σαββατοκύριακο, γίνονταν εργασίες αναβάθμισης στην e-me δεν μπορούσατε να δείτε τις ασκήσεις. Γι' αυτό αυτή τη βδομάδα θα βάλω κυρίως εκτός e-me μέχρι να σταθεροποιηθεί η πλατφόρμα. Παρακαλώ πολύ, δοκιμάστε να ανατρέξετε στις ασκήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και να τις κάνετε όμως, γιατί βλέπω ιδιαίτερα χαμηλή συμμετοχή σε αυτές. 

Για σήμερα σας έχω ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που μας δίνει οδηγίες για το πως να γράψουμε έκθεση για το αγαπημένο μας παιχνίδι. Αφού το δείτε πολύ προσεκτικά και κρατήσετε τις απαραίτητες σημειώσεις (το σχεδιάγραμμα ή το ΜΣΔ που λέμε και στην τάξη) θα ήθελα να μου γράψετε την έκθεση! Περιμένω να βάλετε τα δυνατά σας και να διαβάσω πολύ ωραίες και περιποιημένες εκθέσεις!

Δείτε το βίντεο εδώ.

Σας περιμένω στην τηλεδιάσκεψή μας σήμερα στις 12.00!