ΔΟΥΛΕΥΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

Υλικά

½ κιλό βούτυρο ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
750 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
6 αυγά
1 φλυτζάνι τσαγιού γάλα
2 μπέικιν πάουντερ
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλυτζάνι τσαγιού κονιάκ
τον χυμό και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού
το ξύσμα ενός λεμονιού
2 βανίλιες

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180οC. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψουν και προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζουμε το δυνατό χτύπημα για μερικά λεπτά. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ενσωματώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ (τα έχουμε κοσκινίσει προηγουμένως) με τα υγρά (γάλα, κονιάκ και χυμό πορτοκαλιού) εναλλάξ. Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και τις βανίλιες.

Η συγκεκριμένη δόση είναι διπλή και αντιστοιχεί σε μια μεγάλη βασιλόπιτα την οποία ψήνουμε σε στρόγγυλο ταψί διαμέτρου 37εκ., αφού προηγουμένως το βουτυρώσουμε και το αλευρώσουμε.
Εναλλακτικά, μπορούμε να ετοιμάσουμε μικρότερες βασιλόπιτες χρησιμοποιώντας χριστουγεννιάτικες φορμίτσες (έλατο, αστέρι) και βάζοντας το ¼ της δόσης σε κάθε φόρμα.
Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο και από το αν ψήσουμε μια μεγάλη βασιλόπιτα ή μοιράσουμε σε μικρότερες φόρμες.
Μην ξεχάσετε το φλουρί!!!

Καλή επιτυχία!!!

Ε3 

One Comment on “ΔΟΥΛΕΥΤΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ

  1. Κάποτε σε όλα τα σπίτια έφτιαχναν βασιλόπιτα και στις γιορτές μοσχοβολούσαν οι γειτονιές. Τώρα όλοι σχεδόν τις αγοράζουμε έτοιμες. Είναι κρίμα να χαθούν αυτά τα ωραία έθιμα.

Leave a Reply