Ένα ωραίο βίντεο από τον Μάνο. Και καλό καλοκαίρι!

Το εσωτερικό του υπολογιστή.

Λοιπόν, κατεβείτε προς τα κάτω να δείτε όλα τα άρθρα και μετά διαβάστε τις παρακάτω διαφάνειες (σειρά από slides) που θα έχουμε για το μάθημα που θα κάνουμε την επόμενη φορά, που είναι από κάτω: Εκεί πατάτε κάτω από τις διαφάνειες το τέταρτο κουμπί >> το διπλό βελάκι για να πηγαίνετε στην επόμενη διαφάνεια όταν θέλετε. Όταν τελειώσετε, μπορείτε αν θέλετε κατεβαίνοντας τέρμα κάτω να δείτε και άλλες εργασίες όπως αυτή, να την ανοίξετε και να την δείτε.

https://slideplayer.gr/slide/2822708/#.Xta53C6IYww.gmail

Ένα άρθρο για ορθογραφία, πως τα πάμε καλά ή να σηκωθώ να σας τις βρέξω;

 

Κάντε τις ασκήσεις αυτές και τις παρακάτω.       Μην τεμπελιάζετε τεμπέληδες όλοι …

Ένα ωραίο βίντεο από το youtube.

 

Καλημέρα ένα ωραίο βίντεο παρακάτω για σας …

Ενδιαφέρον βίντεο από το youtube.

Πιθανόν να το έχετε δει, αν όχι δείτε το...

Μαθήματα προγραμματισμού

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι image-1-1024x576.png

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι welcome.jpg

Μαθήματα προγραμματισμού

Με το ρομποτάκι πρέπει να ανάβετε όλες τις λάμπες. Σε κάθε δραστηριότητα που ζητείται φτιάχνετε ένα μικρό πρόγραμμα (σειρά εντολών). Πατάτε με το ποντίκι σας στην εντολή για να μπει στο πρόγραμμα ή πατάτε στην εντολή μέσα στο πρόγραμμα για να φύγει μια εντολή. Όσο προχωράει θα σας δοθούν και δραστηριότητες με διαδικασίες (Procuderes) όπως την P1 ή και P2. Αυτά είναι υποπρογράμματα που τα καλούμε από το κυρίως πρόγραμμα. Προσοχή πρέπει να έχετε ενεργοποιημένο το flash Adobe Player. Eκεί που είναι η διεύθυνση σας που άνοιξε υπάρχει ένα σηματάκι για το flash αdobe αν πάτε από πάνω του το ποντίκι σας και το πατάτε και ανοίγει νέο παράθυρο για να ανοίξετε τις ρυθμίσεις και να ενεργοποιείσετε το flash adobe. Πατήστε στο παρακάτω σχήμα, και καλά να τα πάτε: Άναψε τις λάμπες!

Γυμναστική από το youtube. Κάντε λίγη γυμναστική.

Γράψτε και εσείς ένα άρθρο στο blog της κυψέλης μας

Εδώ θα μου γράψετε κάποια σκέψη σας, κάποια ασχολία σας αυτό τον καιρό π.χ. διάβασμα, μαγείρεμα, κάτι που σας αρέσει στο διαδίκτυο να το δούμε όλοι πχ ένα link να μπούμε όλοι να το δούμε κλπ. Κάντε μια δοκιμή.

Ξεκινάμε μαθήματα προγραμματισμού. Σελίδα του code.org.

Πάμε με το παρακάτω σύνδεσμο ή link σε ασκήσεις προγραμματισμού.  Είναι 20 ασκήσεις που πρέπει να κάνετε τα Θυμωμένα πουλάκια (Angry Birds)!

Αν είναι στα Αγγλικά πατήστε το σήμα code αλλάξτε γλώσσα σε Ελληνικά και γυρίστε πίσω <-- πατώντας το πίσω στις σελangryBirdsίδες.

Κάτι που είναι χρήσιμο είναι να δείτε τις εντολές πίσω από τα τουβλάκια εντολών που μετακινείτε. Για να δείτε τις εντολές κώδικα, πατήστε το μωβ κουμπί <προβολή κώδικα> που είναι δεξιά στο πρόγραμμα που γράφετε.

Μόλις τελειώσετε τις 20 δραστηριότητες που έχει, πατήστε πάνω στο  σήμα code. Και μετά πατήστε στο κατάλογος μαθημάτων και κάντε από εκεί όποια μαθήματα θέλετε. Προτείνω τα μαθήματα 3 που είναι αν κατεβείτε πιο κάτω και κάνετε τις δραστηριότητες που έχει. Όχι τις αποσυνδεδεμένες δραστηριότητες.

Πατήστε κλικ στο σχήμα:   Εκεί σύρετε με το ποντίκι εντολές μέσα στο πρόγραμμα πατήστε εκτέλεση και αν κάνετε λάθος  σύρετε αντίθετα προς τις εντολές που βγαίνει κάδος για να σβήσουν οι εντολές.