Χριστουγεννιάτικα μπισκότα με ζάχαρη και κανέλα.

Υλικά

2 1/4  φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις.

2 κουταλάκια κανέλα.

1 1/κουταλάκι baking powder.

3/4 φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη.

1 αβγό.

1 κουταλιά μέλι.

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160οC και βάλτε λαδόκολλα σε δύο ταψιά.

Σε μπολ κοσκινίστε το αλεύρι,την κανέλα και το μπεικιν.

Στον κάδο του μίξερ βάλτε το βούτυρο,τη ζάχαρη και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει.

Προσθέστε το αβγό,το μέλι και συνεχίστε το χτύπημα.Μετά,βάλτε λίγο-λίγο το μείγμα του αλευριού και χτυπήστε για 1-2 λεπτά.Σταματήστε το μίξερ και ζυμώστε με τα χέρια μέχρι να πετύχετε μια εύπλαστη ζύμη.Βάλτε σε μπόλ, σκεπάστε τη και αφήστε τη να ξεκουραστεί 15 λεπτά.Ανοίξτε τη ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο και κόψτε σε όποιο σχήμα θέλετε,βάλτε τα σε ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για 15-17 λεπτά.

Καλή επιτυχία!!

 

Leave a Reply