6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ – ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Είναι θεμελιώδες δικαίωμα κι ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση των κοινωνικών δεσμών και την προώθηση της αειφόρου ανάπτυξης και της ειρήνης καθώς και της αλληλεγγύης και του σεβασμού."
"Ο αθλητισμός μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της δικαιοσύνης, της συμμαχίας, της ισότητας, της ΕΝΤΑΞΗΣ και της επιμονής. Ο αθλητισμός και η σωματική δραστηριότητα μπορούν επίσης να μας βοηθήσουν να περάσουμε σε περιόδους κρίσης, όπως το COVID19, μειώνοντας τις ανησυχίες και βελτιώνοντας τη σωματική και ψυχική υγεία.

ΟΗΕ

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Κάντε δεξί κλικ στην από κάτω εικόνα για να παίξετε ένα πολύ ωραίο ...

escape room !!!

2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ -ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΙΣΜΟΥ

Η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, που είναι η 2α Απριλίου κάθε έτους,
καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και σκοπό έχει την
ενημέρωση της παγκόσμιας κοινής γνώμης για τον αυτισμό και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την ομαλή ένταξη των αυτιστικών ατόμων στην κοινωνία.

Ο όρος «αυτισμός» προέρχεται ετυμολογικά από τη λέξη «εαυτός» και
υποδηλώνει την απομόνωση ενός ατόμου στον εαυτό του.
Ο αυτισμός, αποτελεί μια ισόβια, πολύπλοκη, εκ γενετής νευροαναπτυξιακή
διαταραχή που συνήθως εκδηλώνεται στη φάση της ανάπτυξης. Τα κλινικά
χαρακτηριστικά του αυτισμού, περιλαμβάνουν την ελλειπή κοινωνική αλληλεπίδραση και επικοινωνία, την εκδήλωση στερεοτυπικών επαναληπτικών συμπεριφορών, την ύπαρξη γλωσσικών διαταραχών ή απουσίας λόγου, σημαντικού ή όχι βαθμού νοητική υστέρηση ή άλλων ιατρικών καταστάσεων. Η αιτία του παραμένει άγνωστη, αν και κάποιες γενετικές επιδράσεις αναγνωρίζονται ως σημαντικές σε συνδυασμό με κάποιους κυρίως περιγεννητικής φύσεως παράγοντες κινδύνου. Αν και ο αυτισμός δε
θεραπεύεται, έγκαιρες και εξειδικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις βοηθούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ατόμων.

Περισσότερα >>>>

Video αφιερωμένο στην παγκόσμια ημέρα των παιδιών με καρκίνο (15 Φεβρουαρίου)μας δείχνει πως η αγάπη είναι το πιο ισχυρό φάρμακο