Έρχεται το καλοκαίρι

Καλοκαίρι δεν είναι μόνο διακοπές

Καλοκαίρι θα πει να λερώνεις το μπλουζάκι σου από παγωτό και να τσακώνεσαι για το ποιος θα γεμίσει πάλι το μπουκάλι του νερού. Να περπατάς ξυπόλητος και να μην κοιμάσαι από τη ζέστη. Να ματώνεις τα πόδια σου από τα τσιμπήματα των κουνουπιών. Να παθαίνεις ψύξη από το air condition.

Μέχρι τώρα, φίλε αναγνώστη, θα αναρωτηθείς αν αυτό είναι το καλοκαίρι και που είναι τα ευχάριστα... Υπάρχουν! Όλα υπάρχουν...

Τι άλλο είσαι καλοκαίρι; Είσαι ένα νησάκι, μια βουτιά και κοχύλια στα χέρια. Είσαι ξεραμένο αλάτι στα χείλη. Είσαι τα βιβλία που διαβάσαμε σε αεροπλάνα, πλοία και λεωφορεία. Είσαι ένα διάλειμμα και μια νέα αρχή. Είσαι ο πάγος στον χρόνο.

Καλοκαίρι θα πει παιδικές αναμνήσεις. Χωριό, καρπούζι, ποδήλατο. Φωνές για να προσέχεις στη θάλασσα, κουβαδάκια και κάστρα. Χίλιες δυο αναμνήσεις που σε κάνουν να βρίσκεις τη παιδική ανεμελιά ξανά.

 

Καλοκαίρι θα πει να ηρεμείς. Να είσαι εκεί για εσένα και για τις απολαύσεις της ζωής. Να ζεις λίγο πιο μαγικά και ελεύθερα. Τίναξε για λίγο τον χειμώνα από πάνω σου. Έτσι, για να ερωτευτείς τη ζωή και πάλι από την αρχή.