Η Ελλάδα είναι ένας σημαντικός τουριστικός προορισμός και πόλος έλξης στην Ευρώπη χάρη στον πλούσιο πολιτισμό και την ιστορία της. Υπάρχουν όμως και άλλα στοιχεία που την χαρακτηρίζουν όπως η μεγάλη ακτογραμμή, τα μαγευτικά νησιά με τις καταγάλανες παραλίες τους καθώς και τα γραφικά χωριουδάκια της.
    Οι τουρίστες στην Ελλάδα μπορούν να συνδυάσουν τον πολιτιστικό τουρισμό επισκέπτοντας αρχαιολογικούς χώρους (οι οποίοι είναι διάσπαρτοι σε όλη την Ελλάδα), σπουδαία μουσεία, θέατρα και εκθεσιακούς χώρους αντλώντας πληροφορίες για τη ιστορία μας άλλα και τον τουρισμό ευεξίας και χαλάρωσης όπου η Ελλάδα συνδυάζει το τρίπτυχο που αποζητούν οι περισσότεροι τουρίστες , τον ήλιο, τις καθαρές θάλασσες καθώς και τις άγριες βουνοπλαγιές με τη φυσική ομορφιά τους. Οι σύγχρονοι Έλληνες εξακολουθούν και παραμένουν πιστοί στα ήθη, τα έθιμα και τις παραδόσεις τη χώρας μας, τα οποία μπορούν οι τουρίστες να γνωρίσουν όταν οργανώνονται τοπικά πανηγύρια στην ύπαιθρο σε γραφικά ξωκλήσια .
     Επίσης , οι Έλληνες είναι γνωστοί για την φιλοξενία τους από τα αρχαία χρόνια. Ακόμη και σήμερα στους δύσκολους καιρούς της κρίσης και της προσφυγιάς, φαίνεται καθαρά, και τη βλέπουμε να εκδηλώνεται στους διαρκώς καταφθάνοντες πρόσφυγες στα νησιά μας, όπου οι Έλληνες νησιώτες από τον νέο μέχρι τον γέροντα και τη γερόντισσα ενεργούν ως σύγχρονοι σωτήρες.
     Μέσω του τουρισμού, προβάλλεται ο αρχαίος και ο νεότερος ελληνικός πολιτισμός, κάνοντας την Ελλάδα έναν από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς .

Leave a Reply