Αγαπητή μαθητές ,

Σας γράφω αυτό το γράμμα για να σας βοηθήσω να γνωρίσετε καλύτερα την χώρα νου και να διευρύνετε την εικόνα που έχετε για αυτήν . Το όνομα μου είναι Σοφία Μαρκάτου και πηγαίνω  στο 2ο γυμνάσιο Καβάλας.

   Η Ελλάδα είναι μια χώρα με πλούσιο  ιστορικό παρελθόν κάτι το οποίο ίσως ήδη γνωρίζετε. Για τον Παρθενώνα, τον Σωκράτη, τους αρχαίους φιλοσόφους της  και τη σπουδαία ιστορία της ,θα χρειαζόταν ατέλειωτες ώρες να συζητάμε . Γνωρίζω ότι πολλά συμπεριλαμβάνονται και στην εκπαίδευση σας και είμαι περιφανή σαν Ελληνίδα για αυτό.

Σκοπός μου είναι όμως ,να σας δώσω μια μικρή εικόνα από τη σύγχρονη Ελλάδα και να σας προσκαλέσω σε αυτήν .

   Η Ελλάδα είναι μια όμορφη χώρα, με πολύ ωραίο φυσικό περιβάλλον . Είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο για τα πανέμορφα νησιά της και τις ατέλειωτες , καταγάλανες ακρογιαλιές της . Έχει όμως και πανέμορφα μέρη στην ηπειρωτική Ελλάδα , πόλεις, χωριά βουνά ,που αξίζει να επισκεφτεί κανείς . Μια πανέμορφη πόλη είναι και η Καβάλα , η πόλη που κατοικώ .

Στα πλεονεκτήματα της χώρας μου είναι  το καλό και ήπιο κλίμα.

Σε οποία γωνία της Ελλάδας και αν βρεθεί κανείς μπορεί να απολαύσει υπέροχο φαγητό και τοπικές λιχουδιές ,που θα του μείνουν αξέχαστες .

Θεωρώ όμως, ότι την διαφορά σε έναν τόπο ,την κάνουν οι άνθρωποι. Από την αρχαιότητα οι Έλληνες φημίζονται για την φιλοξενία τους. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί  ,εγκάρδιοι, ζωντανοί , κεφάτοι και θα σας υποδεχτούν  με τον καλύτερο τροπο.

   Σας προτείνω λοιπόν ανεπιφύλαχτα να επισκεφτείτε την χώρα μου και να εξερευνήσετε τα όσα όμορφα έχει να σας προσφέρει. Εγώ και οι συμμαθητές μου ,ανυπομονούμε να σας υποδεχτούμε και να σας φιλοξενήσουμε!

Με εκτίμηση η μαθήτρια του 2ου γυμνασίου Καβάλας,

Σοφία Μαρκάτου.

Leave a Reply