Ελληνικά

Η Ελλάδα αποτελεί πόλο έλξης καθώς θεωρείτε ένα από τα σημαντικότερα πολιτισμικά , κοινωνικά και γεωγραφικά κέντρα της γης.

Πρώτα από όλα η αξία της είναι τόσο μεγάλη αν αναλογιστούμε τις πολύτιμες υποθήκες που μας έχουν οι πρόγονοί μας . Η ιστορία της χάνεται στα βάθη των αιώνων . Τα κλασικά έργα των αρχαίων Ελλήνων είναι διαχρονικά και διδάσκουν έως και σήμερα μικρούς και μεγάλους . Επίσης στον κλάδο της επιστήμης η Ελλάδα έχει παίξει πολύ σημαντικό ρόλο . Για παράδειγμα πολλές θεωρίες της φυσικής είναι βασισμένες σε μελέτες και ανακαλύψεις Ελλήνων μελετητών . Ένα άλλο προτέρημα της χώρας μας είναι η ομηρική και σύγχρονη ποίηση , το αρχαίο θέατρο , το δράμα , η μουσική και η φιλοσοφία . Εκτός από όλα αυτά η Ελλάδα είναι πλούσια σε φυσικές ομορφιές . Οι απέραντες θάλασσες , ο ένας και μοναδικός ήλιος , τα βουνά και τα πανέμορφα νησιά είναι κάποιες από αυτές . Τέλος όσον αναφορά τη γεωγραφική της θέση η Ελλάδα κατέχει σημαντική θέση στο χάρτη εφόσον αποτελεί σταυροδρόμι τριών ηπείρων . Αν όμως θέλαμε να παρουσιάσουμε την Ελλάδα με σωστό τρόπο , τότε θα πρέπει να αναφέρουμε και τα αρνητικά της . Ένα από αυτά είναι τα εξής . Τα τελευταία χρόνια , και όσα η κρίση στη χώρα αυξάνατε , πολλοί Έλληνες , κυρίως νέοι , μεταναστεύουν στο εξωτερικό για μια καλύτερη ζωή . Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζει η χώρα μας είναι η ξενομανία και η υιοθέτηση ξένων προτύπων . Οι Έλληνες έχουν την τάση να εκτιμούν την αξία άλλων πολιτισμών εκτός απο τον δικό τους , με αποτέλεσμα την πολιτισμική οπισθοδρόμηση . Αυτό το φαινόμενο βέβαια δεν θα υπήρχε αμ γίνονταν σωστή ενημέρωση και εκμάθηση των αξιών και των παραδόσεων . Κάτι ακόμα που αποτελεί αρνητικό σαν αποτέλεσμα να προκαλεί προβλήματα υγείας στους ανθρώπους .

Βλέπουμε , λοιπόν , πως η Ελλάδα είναι μια χώρα που χαρακτηρίζεται από αντιφάσεις . Για να αναπτυχθεί η χώρας και να προχωρήσει μπροστά πρέπει να αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε σωστά τα προβλήματα της και να ψάχνουμε την καλύτερη πιθανή λύση σε κάθε ένα από αυτά .

Αφήστε μια απάντηση