Ένα μικρό βιογραφικό για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Ελληνονιγηριανός μπασκετμπολίστας του NBA γεννήθηκε το 1994 στις 6 Δεκεμβρίου στη περιοχή Ζωγράφου στην Αθήνα της Αττικής και έχει ύψος 2,11 σήμερα.

Όταν ήτανε παιδί πουλούσε CD και κασέτες με τα 3 αδέρφια του (Ο Φράνσις παρέμεινε στη Νιγηρία). Τα αδέρφια του, είναι: ο Φράνσις και ο Θανάσης που είναι μεγαλύτεροι από τον Γιάννη και οι δύο μικρότεροι που είναι ο Κώστας και ο Αλέξης. Έβγαζαν πάρα πολύ λίγα χρήματα κάθε μέρα και ήταν αρκετά δύσκολη η ζωή μέχρι που βρήκαν ανθρώπους που τους βοήθησαν ώστε να έχουν μία πιο εύκολη ζωή όσο ήταν παιδιά.

Στο πρώτο γύρο του Draft η 15η επιλογή ήταν από τους Milwaukee Bucks με το νούμερο 34 διάλεξαν τον Γιάννη στη θέση Small Forward το 2013. Πριν από την Αμερικανική ομάδα έπαιζε στο νεανικό σύλλογο του Φιλαθλητικού για μία χρονιά 2012-2013.

Ο μπαμπάς του είχε πεθάνει το 2019 επειδή ενώ δεν έπρεπε να είχε φύγει από το νοσοκομείο διότι είχε προβλήματα στην καρδιά του, αυτός όμως το έκανε για να δει τον αγώνα του γιου του που θα έπαιζε την ίδια μέρα. Οι Bucks νίκησαν εκείνη την ημέρα.

Όλοι θα θυμούνται τον Τσαρλς Αντετοκούνμπο σαν πατέρα 5 παιδιών.

Φέτος είναι η έβδομη σεζόν του Γιάννη στους Bucks, δεν έχει πάρει ούτε ένα πρωτάθλημα από τότε άλλα ποτέ δεν ξέρουμε ποια ομάδα θα το πάρει κάθε χρόνο.

Έχει αποκτήσει το προσωνύμιο (ή αλλιώς το παρατσούκλι)The Greek Freak” το οποίο σημαίνει “Το Ελληνικό φρικιό” λόγω πως είναι Έλληνας και έχει ένα τεράστιο σώμα.

Το 2017 είχε κερδίσει το βραβείο για τον παίκτη με την μεγαλύτερη βελτίωση από όλους τους άλλους στην διοργάνωση.

Έχει μπει μέσα στη δεύτερη καλύτερη αμυντική ομάδα τις σεζόν 2017-18 και 2018-19 όμως ήταν στην πρώτη αμυντική πεντάδα το 2019 και ήταν ο καλύτερος αμυντικός το 2020. Παρατηρούμε ότι ήταν 5 συνεχόμενες χρονιές από το 2017 έως και πέρυσι και είναι σίγουρο πως θα είναι στην καλύτερη πεντάδα ξανά γιατί όλο και ανεβαίνει κάθε χρονιά.

Έχει βραβευτεί ως παίκτης της χρονιάς (MVP – Most Valuable Player) το 2019 και το 2020 και συμμετείχε από το 2017 έως το 2021 στο All Stars.

Το 2021 στο φιλικό αγώνα των καλύτερων παιχτών του NBA, είχε βγει MVP με τα καλύτερα στατιστικά και τους περισσότερους πόντους. Πέτυχε συνολικά 35.

Έχει ένα γεμάτο μέλλον μπροστά του... 👍👍👍

Θαυμάζω τον Γιάννη Αντετοκούνμπο επειδή πιστεύω ότι είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος και ο καλύτερος εκπρόσωπος της Ελλάδας στο εξωτερικό.

Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των Milwaukee Bucks
https://www.nba.com/bucks/

Εδώ μπορείτε να επισκεφθείτε τον επίσημο λογαριασμό του στο Facebook
https://www.facebook.com/GreekFreakOfficial/

Ένα χρήσιμο βιντεάκι για τον χαρακτήρα του Γιάννη μπορείτε να δείτε εδώ:
https://youtu.be/r55p6h1vDx0

 

 

 

Leave a Reply