Γραμμή Παραγωγής Φαρμάκων από Φυτά Βιολογικής Καλλιέργειας

Η παραγωγή φαρμάκων φυτών βιολογικής καλλιέργειας ενέχει ιδιαίτερες διαδικασίες που πρέπει να τηρούνται για να διασφαλιστεί η ποιότητα και η αποτελεσματικότητα των προϊόντων. Ακολουθεί μια επισκόπηση των βασικών σταδίων που περιλαμβάνει η βέλτιστη γραμμή παραγωγής φαρμάκων φυτών βιολογικής καλλιέργειας:


1. Εκλογή και Προετοιμασία Φυτών: Επιλογή υγιών φυτών με υψηλή βιολογική αξία και προετοιμασία τους για τη συλλογή των φαρμάκων.


2. Συλλογή του Φυτικού Υλικού: Τα φυτικά υλικά συλλέγονται με προσοχή και σε κατάλληλη χρονική στιγμή για τη μέγιστη απόδοση.


3. Αποξήρανση Και Επεξεργασία: Τα φυτικά υλικά υποβάλλονται σε διαδικασίες αποξήρανσης και επεξεργασίας για τη διατήρηση των ενεργών ουσιών τους.


4. Εκχύλιση Και Παρασκευή: Οι ενεργές ουσίες εκχυλίζονται και παρασκευάζονται σε μορφή φυτικών φαρμάκων.


5. Δοκιμές Ποιότητας Και Ασφαλείας: Πραγματοποιούνται δοκιμές για την ποιότητα και την ασφάλεια των παραγόμενων φυτικών φαρμάκων.

Αυτή είναι μια γενική επισκόπηση της διαδικασίας παραγωγής φαρμάκων φυτών βιολογικής καλλιέργειας. Σημειώνεται ότι οι λεπτομέρειες μπορεί να ποικίλουν ανάλογα με το είδος των φυτών και τις απαιτήσεις της βιολογικής καλλιέργειας.

https://www.youtube.com/watch?v=CyEx2rjstOY

https://trade.ec.europa.eu/access-to-markets/el/content/taxinomisi-ton-farmakon-fytikis-proeleysis 

Leave a Reply