ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΦΑΓΗΤΑ

1.Πατάτες τηγανιτές

Να πω την αλήθεια νομίζω οτι σε όλους αρέσουν οι τηγανιτές πατάτες και ειδικά στα παιδιά. Αν και στην πραγματικότητα είναι ένα από τα πιο ανθυγιεινά φαγητά και δεν πρέπει να το τρώμε συχνά.  Προέρχονται κυρίως από τα fast food τηγανίζονται σε λάδια με πολλά λιπαρά και έχουν υψηλό γλυκαιμικό δείκτη και ανεβάζει τα επίπεδα ινσουλίνης. Εκτός από όλα αυτά περιέχουν ακρυλαμίδιο, μία γνωστή καρκινογόνα ουσία που δημιουργείται όταν τα τρόφιμα ψήνονται ή τηγανίζονται σε υψηλές θερμοκρασίες. Οι τηγανιτές πατάτες  είναι μία από τις σημαντικότερες αιτίες καρδιακής προσβολής.

2.Φρούτα

Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι σημαντικά για την υγεία του ανθρώπου καθώς περιέχουν πολλές βιταμίνες και ελάχιστα λιπαρά. Το πορτοκάλι βοηθάει αρκετά στην υγεία του ανθρώπινου σώματος αφού είναι πλούσιο σε βιταμίνη C. Το πορτοκάλι έχει γλυκιά ή γλυκόξινη γεύση και περιέχει επίσης σάκχαρα, κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο και βιταμίνη A.

Τηγανητές Πατάτες Μεγάλες - McDonald'sΌλα τα φρούτα δεν έχουν την ίδια αξία | clickatlife

 

One Comment on “ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΑ ΦΑΓΗΤΑ

Leave a Reply