Δημιουργία λογαριασμού στο Scratch 😻

Γεια σας παιδιά!

Πολλοί από εσάς δημιουργήσατε ή θα δημιουργήσετε πολλά και ωραία έργα στο Scratch. Το Scratch είναι μια γλώσσα προγραμματισμού για παιδιά, είναι ΔΩΡΕΑΝ και δημιουργήθηκε από το Πανεπιστήμιο του MIT. Φυσικά, αυτό που πρέπει πρώτα να ελέγχουμε πριν κατεβάσουμε ή ανοίξουμε λογαριασμό, είναι να δούμε αν αυτό το πρόγραμμα είναι ασφαλές για παιδιά και αν προστατεύει τα προσωπικά μας δεδομένα. Το Scratch είναι και ασφαλές και προστατεύει τα προσωπικά μας δεδομένα, γι' αυτό και σας το προτείνω.

To Scratch μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε με 2 τρόπους:

α) Offline: το κατεβάζουμε και το έχουμε στον υπολογιστή μας χωρίς να χρειάζεται να μπούμε στο Internet. Το κατεβάζετε (αφού πρώτα έχετε ρωτήσει τους γονείς/κηδεμόνες σας) από εδώ: https://scratch.mit.edu/download

β) Online: επισκεπτόμαστε την ιστοσελίδα https://scratch.mit.edu/ - Αυτόν τον τρόπο τον προτείνω, αλλά με δημιουργία δικού σας λογαριασμού.

Πλεονεκτήματα Online λογαριασμού

Αν έχετε το δικό σας προσωπικό λογαριασμό στο Scratch (online), θα μπορείτε να έχετε όλα σας τα έργα μαζεμένα, να τα μοιράζεστε με τους φίλους/φίλες σας, αλλά και να βλέπετε κι εσείς τα δικά τους έργα (αλλά και άλλων παιδιών από όλο τον κόσμο). Το καταπληκτικό είναι ότι όχι μόνο μπορείτε να δείτε τα έργα άλλων, αλλά μπορείτε να δείτε και τον τρόπο με τον οποίο το έφτιαξαν (δηλ. εντολές που χρησιμοποιήσαν), να πάρετε ιδέες, να μάθετε από αυτά και να κάνετε μετά τα δικά σας φανταστικά έργα!

Η δημιουργία του λογαριασμού όμως πρέπει να γίνει από κάποιον ενήλικα, δηλ. τον γονιό/κηδεμόνα μας.

Για να σας δημιουργήσει λοιπόν ο κηδεμόνας σας έναν λογαριασμό στο Online Scratch πρέπει να ακολουθήσει τα παρακάτω βήματα.

ΒΗΜΑΤΑ για δημιουργία Online λογαριασμού:

1. Επισκεπτόμαστε τη σελίδα https://scratch.mit.edu/

2. Πατάμε στο κουμπί Εγγραφή

3. Διαλέγουμε και πληκτρολογούμε Όνομα Χρήστη και Κωδικό Πρόσβασης (επειδή υπάρχουν πολλοί χρήστες, είναι πολύ πιθανόν να μην βρούμε ελεύθερο όνομα με την πρώτη προσπάθεια). Συμβουλή: Καλά είναι να αποφεύγουμε να δίνουμε όνομα χρήστη που να "μαρτυρά" το επώνυμο μας. Επίσης στον κωδικό μας αποφεύγουμε να βάζουμε την ημερομηνία γέννησης μας, το όνομα χρήστη που επιλέξαμε ή εύκολους κωδικούς όπως πχ. "12345", "abcd", "kwdikos", κλπ. 

4. Πληκτρολογούμε ημερομηνία γέννησης (του μαθητή/τριας), το φύλο και τη χώρα μας.

5. Πληκτρολογούμε το email του γονιού/κηδεμόνα.

6. Είμαστε σχεδόν έτοιμοι! Ένα μικρό ακόμη βήμα και η διαδικασία ολοκληρώθηκε.

7. Ο γονιός/κηδεμόνας θα πρέπει να μπει στο email που δήλωσε και να εγκρίνει την εγγραφή σας.

Το δικό μου όνομα χρήστη στο Scratch είναι lterz  (https://scratch.mit.edu/users/lterz/). Αν θέλετε μπορείτε να με αναζητήσετε και να με ακολουθήσετε για να βλέπετε τα έργα που δημιουργώ και μοιράζομαι με την κοινότητα του Scratch.  

Καλή επιτυχία και Καλή Διασκέδαση! 🤩

One thought on “Δημιουργία λογαριασμού στο Scratch 😻

  1. Τέλεια Γιάννη!!!
    Συγχαρητήρια για την ανάρτηση που έκανες στο Blog 🤩

Leave a Reply