ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΛΑΧΑΝΟΠΙΤΑ

  • 5 έτοιμα φύλλα για πίτες           Ξεκινάμε σοτάροντας σε μια κατσαρόλα τα πράσα
  • 1 κιλό διάφορα χόρτα                  και τα κρεμμυδάκια με ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά,
  • 40 ml ελαιόλαδο                           για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε
  • 2 πράσα, λεπτοκομμένα              τα χόρτα, αλατίζουμε και κλείνουμε το καπάκι, μέχρι
  • 4 με 5 φρέσκα κρεμμυδάκια       να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους. Αδειάζουμε
  • ½ μάτσο άνηθος                           όλο το μείγμα σε σουρωτήρι και το αφήνουμε για 15
  • ½ μάτσο δυόσμος                         λεπτά, για να κρυώσουν, τα στραγγίζουμε και προ-
  • 200 γρ. φέτα                                  σθέτουμε τα μυρωδικά και το τυρί και ανακατεύουμε.
  •                                                           Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 0c. Βουτυ-
  • Αλάτι, πιπέρι                                  ρώνουμε το ταψί, στρώνουμε τα φύλλα και                                                                                                      απλώνουμε την γέμιση σκεπάζουμε ξανά με φύλλα.                                                                                                          Ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.                                                                                                                                      ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
  •  ΑΝΤΙΟΠΗ-ΑΓΑΠΗ ΠΟΥΡΔΑΛΑ

Leave a Reply