Δράσεις Ιανουαρίου

Οι μαθητές έπαιξαν ένα παιχνίδι που δόθηκε από το 2ο Δ.Σ.. Νέας Ερυθραίας. Έπρεπε να βρουν το κρυμμένο μήνυμα, αποκωδικοποιώντας τις εικόνες με τα αναμμένα και σβηστά λαμπάκια, χρησιμοποιώντας παράλληλα το δυαδικό σύστημα. Δείτε το βίντεο:

Στη συνέχεια, οι μαθητές είδαν ένα βίντεο με τίτλο "How Google is Using AI to Remove Trolls From Online Conversations" και στην συνέχεια συζητήθηκε στην ολομέλεια πως χρησιμοποιείται η εκμάθηση μηχανών (machine learning)  για τη βελτίωση των  ηλεκτρονικών συνομιλιών, για τον μετριασμό των σχολίων online, καθώς και για τη βελτίωση της δημόσιας ασφάλειας. Στη συνέχεια συζητήθηκε η παγκόσμια  εκστρατεία ρητορικής μίσους (Hate Speech) και, τέλος, μια ομάδα έκανε ένα infographic με αυτό το θέμα.

Κάντε κλικ πάνω στην εικόνα για το δείτε σε πλήρη διάσταση!

Τέλος, στο πλαίσιο εορτασμού της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, οι μαθητές έπαιξαν το παιχνίδι της Google "Be Internet Awesome" , ένα παιχνίδι που στοχεύει να βοηθήσει τα παιδιά μα πλοηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο ! Ο ενθουσιασμός ήταν μεγάλος ! Πολλά παιδιά, το συνέχισαν και στο σπίτι τους!