Μια δεύτερη ευκαιρία

…Μετά το ατύχημα ο Μίμης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με βαριά τραύματα. Όταν βγήκε, ήταν 22 χρονών, υγιέστατος και "αέρινος". Λίγες μέρες μετά τον επισκέφτηκε η 20χρονη Μίνα Νομικού, ανερχόμενη λαϊκή τραγουδίστρια, συνοδευομένη από έναν γνωστό της, μεγαλοπαράγοντα του ποδοσφαίρου. Του προσφέρανε το συμβόλαιο των ονείρων του. Δεν θα υπέβαλλε μήνυση για το ατύχημα και θα ήταν για τρία χρόνια ο καλύτερα αμειβόμενος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.
Έτσι επέστρεψε στα γήπεδα. Μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με αγωνία και άγχος. Οι φίλαθλοι όρθιοι χειροκροτούσαν φωνάζοντας το όνομα του: "Μίμη,Μίμη!" Δάκρυα γέμισαν τα μάτια του. Από χαρά και συγκίνηση. Έλαβε θέση και ο αγώνας ξεκίνησε.
Ως επιθετικός παίκτης σημείωσε εντυπωσιακά γκολ. 354 στο σύνολο της καριέρας του. Και σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού όπως Manchester united και Barcelona. Όμως, εκείνη την αέρινη τρίπλα του δεν είχε ακόμη καταφέρει να την πραγματοποιήσει. Τα χρόνια περνούσαν, μεγάλωνε κι ερχόταν η ώρα να αποσυρθεί. Μέχρι τον τελευταίο αγώνα…..
Στο δεύτερο ημίχρονο, πήρε τη μπάλα την έβαλε ανάμεσα στους αστράγαλους, πέρασε ανάμεσα από δυο παίχτες της άλλης ομάδας και σκόραρε. Όλο το γήπεδο τον αποθέωσε: "Η τρίπλα του Μίμη!"
Το ίδιο βράδυ κρέμασε την φανέλα και τα παπούτσια του και βγήκε βόλτα.

Άννα Λυδία Μανιάτη, Άννα Κανατσούλη, Χριστιάννα Καρελά (τμήμα Β1)