ΠΑΡΑΒΊΑΣΗ ΙΔΙΩΤΙΚΌΤΙΤΑΣ

Σε κάθε βήμα της περιδιάβασης μας στο Διαδίκτυο “προσφέρουμε” προσωπικές πληροφορίες. Αυτές οι πληροφορίες είναι σαν ένα γρίφος που πρέπει να συμπληρωθεί για να αποκαλυφθεί η εικόνα μας. Η περιήγηση μας στο Διαδίκτυο έχει πολλά κοινά με τη ζωή μας στο φυσικό κόσμο. Έτσι τίθενται κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα: της προστασίας των προσωπικών μας δεδομένων.Αυτό γίνετε επειδή όταν στέλνουμε ηλεκτρονικά μηνύματα σίγουρα δίνουμε πληροφορίες στο άτομο με το οποίο επικοινωνούμε.

Εάν δεν είμαστε προσεχτικοί, μπορεί επίσης να δώσουμε πληροφορίες σε ένα μεγάλο αριθμό ατόμων, συμπεριλαμβανομένου του εργοδότη μας, της κυβέρνη Αν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς, θυμηθείτε αυτές τις πέντε συμβουλές ασφάλειας στο διαδίκτυο. Νούμερο ένα, μην δίνετε προσωπικά στοιχεία, όπως διεύθυνση κατοικίας, όνομα σχολείου ή αριθμό τηλεφώνου. Νούμερο δύο, μην στέλνετε ποτέ φωτογραφίες σε αγνώστους. Νούμερο τρία, κρατήστε τους κωδικούς πρόσβασης ιδιωτικούς εκτός από τους γονείς .Επίσης, του παροχέα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και οποιουδήποτε βρίσκεται στη διαδρομή του μηνύματός μας προς τον παραλήπτη.

Σημαντικό είναι να γνωρίζουμε ότι κατά την πλοήγησή μας στο Διαδίκτυο με χρήση οποιουδήποτε φυλλομετρητή αφήνουμε ίχνη. Όταν απλά κοιτάζουμε πληροφορίες στο Διαδίκτυο πολύ πιθανόν ο φυλλομετρητής μας να δίνει τον αριθμό του υπολογιστή και τις σελίδες που επισκεφθήκαμε στον παροχέα Διαδικτύου. Αν ο φυλλομετρητής χειρίζεται και το ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο, τότε πολύ πιθανόν να παρέχει την ηλεκτρονική διεύθυνση και το τηλέφωνό μας. 

Αν θέλετε να παραμείνετε ασφαλείς, θυμηθείτε αυτές τις πέντε συμβουλές ασφάλειας στο διαδίκτυο. Νούμερο ένα, μην δίνετε προσωπικά στοιχεία, όπως διεύθυνση κατοικίας, όνομα σχολείου ή αριθμό τηλεφώνου. Νούμερο δύο, μην στέλνετε ποτέ φωτογραφίες σε αγνώστους. Νούμερο τρία, κρατήστε τους κωδικούς πρόσβασης ιδιωτικούς εκτός από τους γονείς.

	Αυτές οι πληροφορίες ελήφθησαν από το Internet Safety,safer internet for kids,wikipedia...