Αναζητήστε τους βυζαντινούς ναούς της Αθήνας

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%B1:%CE%92%CF%85%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%AD%CF%82_%CE%B5%CE%BA%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82_%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD_%CE%91%CE%B8%CE%AE%CE%BD%CE%B1

Σχεδιάζω μια μικρή ξενάγηση στις βυζαντινές εκκλησίες του ιστορικού κέντρου της Αθήνας

Μια βόλτα στη βυζαντινή Αθήνα με παιδιά

Φτιάξτε κι εσείς ένα μικρό βίντεο ξενάγησης..

Δείτε ένα σχετικό παράδειγμα

 

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΙΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΣΟΛΚΙΔΟΥ

https://www.youtube.com/watch?v=veuNm2Y5BKI&t=17s

Φωτογραφίες εδώ!!

Το Flickr (www.flickr.com) είναι δημοφιλής ιστότοπος διαμοιρασμού φωτογραφιών που σας επιτρέπει να αναρτήσετε,  να προβάλλετε και να μοιράζεστε φωτογραφίες. Μέσα από την εφαρμογή μπορείτε να αλληλεπιδράτε μέσα από ποικίλους χώρους γραφής (writing spaces), όπως οι τίτλοι (titles), οι περιγραφές (descriptions) και οι ετικέτες ή λέξεις-κλειδιά (tags) για τις φωτογραφίες τους, καθώς και τα σχόλια (comments) κάτω από τις φωτογραφίες. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα προσθήκης σημείωσης (add a note) σε μια εικόνα. Σύρουμε (drag) ένα πλαίσιο σε συγκεκριμένο σημείο της εικόνας, πληκτρολογούμε το κείμενό μας στο πλαίσιο που θα εμφανιστεί και αποθηκεύουμε (save). Στη συνέχεια, όταν σύρουμε το ποντίκι στην εικόνα, εμφανίζονται τα πλαίσια και οι σχολιασμοί.

Δημιούργησε την δική σου εικονική περιήγηση!!

Με την πλατφόρμα δημιουργίας εικονικών περιηγήσεων με αυξημένες δυνατότητες και πρόγραμμα δωρεάν χρήσης kuula (https://kuula.co/) μπορείτε να δημιουργήσετε δικές σας περιηγήσεις σε βυζαντινούς ναούς της Αθήνας. Η εφαρμογή αξιοποιεί σφαιρικές φωτογραφίες 3D και δημιουργεί εικονικούς χώρους στους οποίους μπορεί να ενσωματωθούν εικόνες, σύμβολα, πληροφορίες, σύνδεσμοι και βίντεο.

Εργασία με Google maps

Με την τη βοήθεια διαδραστικών χαρτών, όπως η εφαρμογή GoogleEarth (με τη λειτουργία 3d κτήρια) ή GoogleMaps (με τη λειτουργία Street View) μπορείτε να επισκεφτείτε βυζαντινούς ναούς και να περιηγηθείτε εικονικά σε αυτά, να εντοπίσετε διάφορα μνημεία στον χώρο που βρίσκονται ή να μελετήσετε τα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά ορισμένων ιστορικών πόλεων (π.χ. στρατηγική θέση). Μάλιστα, το GoogleEarth δίνει τη δυνατότητα να εμφανίζονται εικόνες για ορισμένες πόλεις, όχι μόνο όπως είναι σήμερα, αλλά και «ιστορικές» φωτογραφίες από παλαιότερες εποχές.