Προκατασκηνωτική Συνάντηση – Οδηγίες για να ζήσουμε μία υπέροχη εμπειρία!

ΠΑΝΤΟΤΕ ΧΑΙΡΕΤΕ

Α'

Αγαπημένα μας παιδιά,

Όπως κάθε κοινωνία ή ένωση ανθρώπων, έτσι και η κοινότητα που δημιουργούμε στην κατασκήνωσή μας του διαδικτύου δε θα μπορούσε να λειτουργήσει χωρίς κάποιους κανόνες καλής – αποδεκτής συμπεριφοράς. Οι κανόνες αυτοί δεν βασίζονται σε νόμους, ακριβώς όπως δεν υπάρχει νόμος που να υποχρεώνει να λέμε «Καλημέρα» ή «Ευχαριστώ».
Οι κανόνες καλής συμπεριφοράς μεταξύ μας στο διαδίκτυο αφορούν κυρίως την επικοινωνία :
α) μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email),
β) την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων στην ψηφιακή πλατφόρμα  του e-me που φιλοξενεί την κατασκήνωσή μας,
γ) τις ομάδες συζητήσεων (forum),
δ) το ιστολόγιο της κατασκήνωσής μας - εφημεριδούλα της,
ε) τους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης (facebook κλπ) που πιθανόν θα χρησιμοποιήσουμε χωρίς να φαίνονται πρόσωπα ή ευδιάκριτα προσωπικά δεδομένα για την ασφάλειά σας. (Το διαδίκτυο δεν παρέχει τη δυνατότητα αναγνώρισης του φύλου, της εθνότητας, του θρησκεύματος ή ακόμη και της ψυχικής κατάστασης και διάθεσης του συνομιλητή, κάτι που δε συμβαίνει στην πρόσωπο με πρόσωπο ή ακόμη και στην τηλεφωνική επικοινωνία)
(7) Δείξτε κατανόηση σε τυχόν παραλείψεις ή και λάθη στη συμπεριφορά των συνομιλητών σας στο χώρο έκφρασης των απόψεών σας στο χώρο της κατασκήνωσής μας στο διαδίκτυο.
(8) Προσπαθήστε τόσο να παίρνετε όσο και να δίνετε βοήθεια για θέματα που μας απασχολούν.
(9) Μην χρησιμοποιείτε ΚΕΦΑΛΑΙΑ για να τονίσετε αυτό που θέλετε να πείτε.
(10) Μην χρησιμοποιείτε ακατάλληλη γλώσσα και αποφύγετε ρατσιστικά και κάθε είδους προσβλητικά σχόλια.
Και για να θυμηθούμε πώς σκεπτόμαστε στην δική μας κατασκήνωση σκεφτείτε ότι :
(1) Φερόμαστε στους άλλους όπως θέλουμε να μας φέρονται και αυτοί (Χρυσός Κανών).
(2) Θυμόμαστε  ότι «στην άλλη πλευρά» υπάρχει κάποιος άνθρωπος που στο πρόσωπό του βλέπουμε τον Χριστό μας.
(3) Ισχύουν οι ίδιοι κανόνες καλής συμπεριφοράς με την πραγματικότητα.
(4) Προσπαθουμε να μην είμαστε απόλυτοι.
(5) Χρησιμοποιούμε περισσότερη ευγένεια από ότι σε μια καθημερινή πρόσωπο με πρόσωπο συζήτηση.
(6) Χρησιμοποιούμε το χαριτωμένο χιούμορ που ψυχαγωγεί και δεν προσβάλλει.
(7) Προσέχουμε την ορθογραφία και το συντακτικό μας,  είμαστε σαφείς και  γράφουμε σύντομα μηνύματα.
(8) Δείχνουμε σεβασμό σε πληροφορίες που αφορούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.
(16) Προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς και ξεκάθαροι.
(17) Δείχνουμε σεβασμό στην πνευματική ιδιοκτησία.
Θυμόμαστε ότι αγαπούμε τον αδελφό μας περισσότερο από τον εαυτό μας και βλέπουμε στο πρόσωπό του τον Θεό. Έτσι δεν τον χρησιμοποιούμε αλλά τον υπηρετούμε με χαρούμενη καρδιά και φροντίζουμε όλοι να αναπαύουμε και να χαροποιούμε τους φίλους μας για να περνάμε αληθινά χαρούμενα την κατασκηνωτική μας αυτή, πρωτόγνωρη ψηφιακή κατασκήνωση.
Β'
Στην κατασκήνωση περνάμε μεγαλείο όταν συνειδητοποιήσουμε ότι όλοι έχουμε δικαιώματα αλλά και ευθύνες που πρέπει να τις αναλαμβάνουμε κι όχι να τις "δωρίζουμε" στους άλλους. Συμπληρώστε την φόρμα να μας πείτε ποιες ευθύνες έχουμε όταν θέλουμε να συμμετάσχουμε στην κατασκήνωση. Επίσης, θα σχηματιστούν οι ομάδες με τις δικές σας προτιμήσεις και μετά θα αποφασίσετε εσείς από τα μέλη της ομάδας σας να εκλέξετε σύμφωνα με τις αρετές που επιλέξατε μέσα από τη φόρμα τον ομαδάρχη/την ομαδάρχισσά σας στη μέρα αυτοδιάθεσης και δημοκρατίας που θα κάνουμε πριν αρχίσει η κατασκήνωσή μας. Ή αν θέλετε δηλώστε στη φόρμα αν θέλετε να υπάρχει κάθε μέρα ένας ομαδάρχης που θα επιλέγετε την προηγούμενη μέρα. Έτσι θα δείτε με τί αγάπη φροντίζει ο ομαδάρχης/ομαδάρχισσά σας να περνάτε υπέροχα και σωστά και θα φροντίζετε να βοηθάτε και να περνάτε κάθε μέρα και πιο ωραία!
Γ' 
Το πρόγραμμα επειδή έχει πλούσιο υλικό για κάθε μέρα θα μοιραστεί σε δύο ή σε τρεις ημέρες ανάλογα τον πλούτο του. Σ΄ αυτό  θα μπορείτε να κάνετε τις εργασίες που σας αναθέτουμε στον τοίχο της κατασκηνωτικής ιστοσελίδας ή στην εφημεριδούλα που θα δημοσιεύεται κάθε μέρα ή θα μπορείτε αν θέλετε να συναντιέστε δια ζώσης αν μένετε κοντά και να παίρνετε βίντεο που δεν θα φαίνονται όμως τα πρόσωπά σας αλλά μόνο το παιχνίδι σας και το αποτέλεσμα στις δράσεις σας. Έτσι θα έχουμε δραστηριότητες δια ζώσης και εξ αποστάσεως που θα ανεβάζουμε στην εφημεριδούλα για να ζωντανεύουμε το υλικό μας. Κάθε μέρα θα περιέχει ή το πρώτο μισό μιας κατασκηνωτικής μέρας ή το ένα τρίτο της. Έτσι θα έχουμε μια κατασκήνωση που θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα!